Підприємці відомого в Кропивницьку ринку запідозрили вибухівку в магазині

Четвер, 15 липня 2021 12:59

Учора, 14 липня, підприємці ринку "Європейський" викликали поліцію через підозру наявності вибухівки в одному з модулів ринку. Люди боялися відкривати робочі місця, адже неодноразово помічали біля їхніх модулів невідомих людей, зокрема позаминулої ночі. Про це повідомляє mandarin-news.
Поліцію викликала підприємиця ринку Тетяна Данилова. Замок свого магазину жінка виявила пошкодженим. Пані Тетяна надала відео, на якому, за словами жінки, двоє невідомих осіб перебували біля одного з торгових модулів.  

Вночі прийшли чужі люди. Охоронцям забороняли викликати поліцію.
У мене 3 торгові місця. Цієї ночі мені пошкодили замки, залили клеєм та наштовхали сірники. Я запідозрила наявність вибухового предмету в модулі. Вже 4 суботи підряд на ринку перебувають так звані «тітушки», які псують майно підприємців та не дають працювати, – розповідає жінка.

На місці події поліцейські відкрили робочий модуль підприємиці. На щастя, небезпечних предметів не виявили.
У ТОВ «ХХІ ВІК» кажуть, що 83 підприємців ринку незаконно займають торгові місця.

ФОП Данилова самовільно займає ці модулі, що підтверджується рішенням Касаційного Господарського суду про виселення ФОП Данилової з цих нежитлових приміщень.
Також ще чотири позовні заяви про виселення перебувають у провадженні, ще 10 позовних заяв, на той самий предмет-виселення, готуються до подачі.
Також встановлюючи особи ФОПів, було виявлено факт, що більшість з них припинила свою діяльність, відповідно до записів в реєстрі юридичних осіб. Що свідчить про незаконну діяльність і ведення тіньової економіки цими особами, - прокоментувала директорка ТОВ «ХХІ ВІК» Алла Пунько.


На думку голови відокремленого підрозділу громадське об'єднання "Стоп корупції" Миколи Джогана, потрібно розбиратися в корупційній складові діяльності ринку.

Корупційна складова прослідковується від початку заснування ринку. Будемо розбиратися в цій ситуації на рівні закону, – наголосив Микола.

Нагадаємо, підприємці ринку «Європейський» близько 4 років не можуть довести своє право на власне ж майно. Торгові місця люди викупили понад 10 років тому, сплачували орендну плату за місце. Натомість зараз їм пропонують укласти нові договори, уяких зазначено, що приміщення належать сім'і Онулів. За словами підприємців, орендна плата в новому договорі вдвічі вища, ніж на інших ринках міста. Люди неодноразово звертались за допомогою у міську раду, СБУ, прокуратуру та на гарячі лінії. Проводили мітинги під стінами міської ради та виступали на сесіях. Боротьба між підприємцями «Європейського» та подружжям Онулів триває.

Фото: кореспондент mandarin-news. Відео:  надане підприємицею. 

 

Медіа

Прочитано 1627 разів
Останнє редагування П'ятниця, 16 липня 2021 14:25
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+