Гірники Кіровоградщини 4 доби протестують у спеку. Є перші результати

Четвер, 15 липня 2021 11:07

В очікуванні конкретних рішень щодо подальшої роботи урановидобувного гіганта ДП «Схід ГЗК», з вимогою повністю розрахуватись із зарплатними боргами перед шахтарями - на Кіровоградщині продовжують протести працівники уранодобувних шахт «Новокостянтинівської», «Інгульської» та «Смолінської». Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ФБ сторінку голови Конфедерації Вільних профспілок України Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Протестувальники заявляють про тиск з боку керівництва підприємства, про погрози адміністрації ДП звернутись до правоохоронних органів через їхні дії. 

Проте люди діють у легальній площині і виступають із законними вимогами», – написав Волинець.

Так, учора, 14 липня, адміністрація ДП «Схід ГЗК»повідомила про домовленість з НАЕК «Енергоатом» про перерахування частини платежу - 27 млн грн мають сьогодні надійти на рахунки підприємства.

Проте гірники вирішили продовжувати протест з перекриттям трас на Кіровоградщині доки перед ними повністю не виконають боргових зобов’язань, доки не представлять реальну дорожню карту майбутньої роботи підприємства.

Фото: ФБ сторінка Михайла Волинця 

Прочитано 1583 разів
Останнє редагування Четвер, 15 липня 2021 11:50
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+