У Кропивницькому підприємці ринку "Європейський" знову протестують

Четвер, 20 травня 2021 11:05

Сьогодні, 20 травня, на площі перед міською радою мітингують підприємці "Європейського ринку". Про це повідомляє mandarin-news.

Так, близько п'ятдесяти підприємців вийшли на мітинг, тримаючи в руках плакати з  написами: "правда й закон на нашому боці", "сім'я Онулів не забирайте нашу власність", " ми за чесний суд".

Вони вкотре просять міську раду захистити їхні інтереси, адже земля ринку використовується не за цільовим призначенням й люди 4 -й рік не можуть довести своє право на власне майно. Підприємці вимагають надати "Європейському" статус ринку. 

Власники ринку неодноразово  притягували  поліцію,  щоб виселити підприємців.

За словами підприємців, їм не дають нормально працювати: неодноразово силою викидали з робочих місць, заварювали замки та вимикали світло. 

На виступ протестувальників у сесійній залі міський голова Андрій Райковия повідомив, що це питання потрібно вирішувати через суд. Тоді міськрада виконає рішення суду. 

Нагадаємо, ТOВ "ХХІ-ВІК", власниками якого є Лаpиса та Микoла Oнули , у 2006 poці oтpималo в opенду на 49 років земельну ділянку,  де poзташoваний  pинoк "Євpoпейський". Того ж року підприємці викупили торгівельні місця, а 2017 з’ясувалось, що вони їм не належать. Власники вимагають віід підприємців укласи нові договори, у якх вказано, що єдиним власником всіх споруд є ТOВ "ХХІ-ВІК" .

Попередня акція протесту відбулась у серпні минулого року.

 

Прочитано 631 разів
Останнє редагування Четвер, 20 травня 2021 13:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+