Як уберегтися від коронавірусу COVID-19: ТОП-10 порад (ВІДЕО)

Четвер, 12 березня 2020 16:45
Як уберегтися від коронавірусу COVID-19: ТОП-10 порад (ВІДЕО) Фото з вільного доступу

З огляду на поширення коронавірусу генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейєс порадив, як уникнути коронавірусної інфекції». Про це з посиланням на Конкурент повідомляє mandarin-news.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєс оголосив «Десять порад, як уникнути коронавірусної інфекції»:

  1. Мийте руки з використанням антисептиків, а якщо їх немає під рукою –водою з милом. Вірус може передаватися при торканні забруднених ним поверхонь або при контакті з хворими людьми, а обережна поведінка знижує ризик зараження.
  2. Регулярно чистіть поверхні, такі як стільниці робочих або кухонних столів.
  3. Переконайтесь, що інформація про COVID-19 надходить із надійних джерел, таких як національні заклади охорони здоров’я, медичний персонал або ВООЗ. Варто пам’ятати, що зараження зазвичай починається з лихоманки та сухого кашлю, а не з нежиті.
  4. Уникайте подорожей, якщо у вас є гарячка або кашель. Якщо хвороба застане вас під час перельоту, потрібно негайно повідомити екіпаж, а після повернення додому звернутися до медичного персоналу та повідомити, звідки ви щойно повернулися.
  5. Чхати і кашляти потрібно, прикриваючись рукавом (а не долонями) або одноразовою хустинкою, яку потрібно негайно викинути в смітник і помити руки.
  6. Якщо вам більше 60 років і ви маєте проблеми зі здоров’ям, такі як серцево-судинна або дихальна недостатність, діабет, зростає ризик серйозних ускладнень у випадку зараження. Тому потрібно дотримуватися додаткових запобіжних заходів, уникати людних місць, де можна легко зіткнутися з потенційними джерелами інфекції.
  7. Якщо ви погано почуваєтеся, залишайтеся вдома і зателефонуйте до лікаря, який запитає вас про симптоми, куди ви їздили та з ким контактували.
  8. Якщо ви захворіли, залишайтеся вдома, ізолюйте себе від інших членів сім’ї (також під час їжі) та використовуйте окремий посуд.
  9. У випадку задишки викличте лікаря.
  10. Природно, що, перебуваючи в середовищі, де поширюється хвороба, ми відчуваємо занепокоєння. Варто шукати спосіб вирішення цієї ситуації, допомоги та захисту на робочому місці, у школі чи місці релігійних зібрань.
  11.  

Читайте також: Особливості карантину на Кіровоградщині: в ОДА розставили крапки над «і»

Медіа

Прочитано 526 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+