Відроджена консультативна рада при прокуратурі Кіровоградщини позбавиться від байдужих (ФОТО)

Четвер, 12 березня 2020 16:00

У Кропивницькому відбулося чергове засідання відродженої консультативної ради при прокуратурі Кіровоградщини. Про це повідомляє кореспондент mandarin-news.

Зокрема, під час засідання його учасники взяли до відома інформацію щодо правових підстав діяльності на території області магазинів мережі «Маркетопт».

Звернутись до прокурора Кіровоградської області з пропозицією ураховувати громадську думку та наявний суспільний резонанс навколо питання дотримання законодавства при здійсненні господарської діяльності об'єктами торговельної мережі «Маркетопт» при здійсненні повноважень прокуратурою Кіровоградської області та підпорядкованими прокуратурами, а у разі виявлення фактів, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень – сприяти здійсненню ефективного, своєчасного та об'єктивного досудового розслідування відповідними правоохоронними органами, – йдеться у резолюції консультативної ради.

У свою чергу, прокурор області Олексій Тубелець розповів про результати атестації, яку мають пройти всі його підлеглі. За словами посадовця, зі 107 співробітників обласного відомства тести провалили 37. Ще кілька прокурорів, у тому числі один його заступник, відмовилися проходити атестацію. Тепер на них, так само як і на тих, хто не пройшов тести, чекає звільнення. Для того, щоб заповнити вільні вакансії, прокуратура оголосить конкурс.

За словами прокурора, на Кіровоградщині триває незаконна вирубка лісів та посадок. У відомстві закликають – якщо побачили, що хтось десь пиляє дерева, негайно повідомляйте правоохоронцям. А вони вже розберуться, чи мають ці люди відповідні дозволи, чи нахабно знищують ліси, намагаючись заробити на продажу цінної деревини.

Також прокурор області пообіцяв розібратися із ситуацією з автомийкою, яку замість торгового центру відкрили неподалік від Козачого острова.

Наступне засідання консультативної ради при прокуратурі Кіровоградщини відбудеться 12 квітня. На ньому мають оптимізувати її склад, виключивши з нього тих, хто без поважної причини ігнорує засідання цього дорадчого органу.

Прочитано 1350 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+