У Кропивницькому полювали на автівки, що не пропускали карети «швидких» (ВІДЕО)

Четвер, 13 лютого 2020 16:00
У Кропивницькому полювали на автівки, що не пропускали карети «швидких» (ВІДЕО) Фото з вільного доступу

 

У Кропивницькому за дві години акції "Увага, спецсигнал" патрульні зупинили одну машину. За умовами акції, зупиняли ті автомобілі, які не пропускали швидку допомогу з увімкненими сиренами, з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news. 

Водійку не оштрафували, бо вона не змогла пропустити швидку через ризик аварії, розказав речник патрульної поліції області Дмитро Поперешняк. Така акція відбувається сьогодні в усіх обласних центрах.
Поліцейські разом з медиками та водієм швидкої допомоги обговорили маршрут, яким будуть їхати, розповів речник патрульної поліції області Дмитро Поперешняк: 
Для проведення таких профілактичних заходів, ми обрали найбільш інтенсивні дороги міста – вулиці Комарова, Кропивницького, Короленка, Вокзальна, Попова та Жадова.
Патрульні зупинили водійку на перехресті вулиць Шевченка та Архангельська. Називати своє прізвище жінка не захотіла: 
Коли я почула сигнал, я просто повернула вправо, щоб пропустити швидку, і при цьому не порушувала правил, адже я побачила, що машина рухається зліва. Якщо я б в цей момент повернула праворуч, це була б аварійна ситуація.
Поліцейський Віталій Чередніченко погодився з водійкою: 
Зупинили даний транспортний засіб, бо він порушив правила дорожнього руху. А саме не надав перевагу транспортному засобу. Далі з водієм було проведено профілактичну бесіду. У ході розгляду справи відеодоказ не підтвердився. Ситуація неоднозначна, водій все зробив правильно, прийняв праворуч і зупинився.
Водія, який не пропускає машину швидкої допомоги, штрафують,каже Віталій Чередніченко: 
Сума штрафу п’ятсот десять гривень.
Олег Назаренко водієм машини швидкої допомоги працює тринадцять років. Каже, швидку не пропускають як водії, так і пішоходи: 
Проблема з пішоходами взагалі окрема. Вони чи в телефоні, чи надітий капюшон на голову. І сирену не чують зовсім. Але все одно ідуть, не пропускають. Поки не посигналиш, потім вже стає і дивиться, що їде швидка. Наш водій постраждав. Зараз вже не працює на швидкій. Коли їхав з сиреною, зачепив жіночку дзеркалом, бо вона не пропускала, переходила на пішохідному переході. І його зробили винним. Забрали права. Він пішов.
Забрати пацієнта у місті мають за десять хвилин, розповідає фельдшер Дмитро Майський. Каже, встигають не завжди: 
Були такі випадки, коли пацієнт на носилках після клінічної смерті. Йде підтримка життя його. Просиш водія обережно, але швидко доїхати до лікарні. На жаль, виходить так, що не пропускають. Йде тягучка, показують незрозумілі знаки руками. Тут нервуєш за хворого, і нервуєш, щоб добратися швидше і неушкодженим до лікарні.
Тривала акція дві години.

Медіа

Прочитано 1798 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+