«Ниточка» представила у Кропивницькому шедеври декоративного мистецтва (ФОТО)

Четвер, 13 лютого 2020 16:45

У четвер, 13 лютого,у виставковій залі Кіровоградського обласного Центру народної творчості пройшла презентація виставки декоративно-ужиткового мистецтва, де експонується 170 робіт 20 майстрів – учасників клубу народних ремесел «Ниточка», повідомляє mandarin-news.

Той, хто завітає на виставку, одразу зануриться у кольорове різнобарв’я та розмаїття технік і авторських стилів. Тут представлені ікони, рушники, декоративні подушки, вишиті нитками та бісером, ляльки, декоративні прикраси, сюжетні композиції, казкові герої, сувенірна продукція. Родзинкою експозиції стали два ювілейні рушники, вишиті до 75-ти та 85-річчя створення Кіровоградської області та з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

Вітаючи майстринь і майстрів клубу, а також усіх присутніх з відкриттям виставки, заступник директора обласного краєзнавчого музею з наукової роботи Світлана Колесник зазначила:

Я знаю людей, які займаються народними ремеслами. Саме у цій творчості, у клубі, вони насправді надихаються у цій творчості, вони хочуть розвиватися і плекати свої таланти. Шановні члени клубу, ви даруєте людям радість, віднаходите і популяризуєте безцінні духовні скарби нашого народу, самовідданою подвижницькою діяльністю, своїм талантом звеличуєте рідний край.

Серед учасників виставки є молоді й досвідчені майстри. Наприклад, Марія Усенко, Неоніла Бабич, Анатолій Карабуля, Раїса Корсун, Вікторія Вакуленко, Валентина Орловська та багато інших.

Усім учасникам було подаровано прекрасне кольорове видання «Дивосвіт Кіровоградщини (Декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво)», підготоване до друку працівниками обласного Центру народної творчості.

Прочитано 416 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+