Кіровоградщину перетворять на культурно-туристичну Мекку

Четвер, 13 лютого 2020 15:10
Кіровоградщину перетворять на культурно-туристичну Мекку Фото: https://espreso.tv/

Заступник голови облдержадміністрації Тетяна Волинець провела зустріч з лідерами громадської думки щодо перспектив розвитку туристичної та культурної галузей області. Про це з посиланням на пресслужбу облдержадміністрації повідомляє mandarin-news.

Наш регіон має багату культурну спадщину, чудові атракції, цікаві маршрути, доброзичливих та гостинних людей, які готові ділитись цим надбанням і цікавинками рідного краю, – підкреслила посадовець.

Вона повідомила, що вперше в історії Кіровоградщини ініційовано створення Програми туристичної діяльності регіону. Паралельно розпочато роботу над формуванням Програми освітньо-культурного розвитку області.

Чекаємо від вас яскравих, унікальних проєктів, притаманних для нашої області, що прославлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському та міжнародному рівнях, – зауважила Тетяна Волинець.

Під час зустрічі презентовано нові ініціативи та обговорено низку проєктів, що вже успішно реалізовуються в обласному центрі та в регіонах Кіровоградщини. Серед них –волонтерський проєкт «Баба Єлька», «Кропспадщина», «Весняний книговир», «Ярмарок крафтових виробів» (Приютівська ОТГ), Фестиваль «Степограй» (м. Світловодськ), «Чута-фест» та інші. Озвучено також чимало пропозицій та ідей щодо створення та започаткування мистецьких локацій, фестивалів, туристичних маршрутів, екскурсійних турів.

Ми проаналізуємо кожен проєкт, аби вийти на якісний самоокупний продукт, – зазначила заступник голови облдержадміністрації.  – Об’єднавшись, ми можемо створити з нашого регіону культурно-туристичну Мекку, те драйвове місце, куди всім захочеться приїхати.

Прочитано 1184 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+