Поліція розслідує рейдерське захоплення 50 га землі на Кіровоградщині

Вівторок, 13 липня 2021 16:20

Поліція розслідує справу рейдерського захоплення невстановленими особами 50 га землі фермерського господарства «Крок»  у с. Благодатне Кропивницького району. Справа зрушилась після мирної акції  протесту керівника господарства Володимира Івашини та громадської організації  на площі перед ОДА. Про це стало відомо сьогодні, 13 липня, під час брифінгу за участі голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної та представників Фермерського господарства «Крок», а також поліції, передає mandarin-news. 

За інформацією заступника начальника Слідчого управління ГУНП в області Ігоря Федорчака, слідчий суддя наклав арешт на захоплену земельну ділянку, тож землю наразі не використовують.

«Ми вже допитали близько 20 осіб по цій справі та провели 21 експертизу, шукаємо оригінали документів, які стали підставою для перереєстрації землі. Працюємо у пришвидшеному режимі. Кримінальне провадження за цією справою перебуває на контролі в обласній державній адміністрації. Кваліфікація – ч.3 ст.190 «Шахрайство», – наголосив Ігор Федорчак.

Федорчак додав, що за останні 3 роки не було жодного випадку захоплення фермерських господарств.

Під час брифінгу очільниця Кіровоградської ОДА Марія Чорна анонсувала запроваження в області безкоштовної гарячої лінії для жителів щодо відкриття ринку землі та протидії рейдерству.

«Щоденно мені у різні месенджери пишуть люди, які мають проблеми чи питання, що стосуються відкриття ринку землі. Тому ми запровадили безкоштовну "Гарячу лінію", куди можна звернутися зі скаргами по цим питанням та отримати роз'яснення чи допомогу», – повідомила очільниця Кіровоградської ОДА Марія Чорна у своєму Телеграм-каналі.

"Гаряча лінія" працюватиме з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 18:00.

Номер телефону Гарячої лінії - 0 800 400 188 (вхідні дзвінки безкоштовні).

Фото: Агрополіт 

Прочитано 643 разів
Останнє редагування Вівторок, 13 липня 2021 16:52
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+