Жителів Кіровоградщини налякають «повними» платіжками на комуналку

Вівторок, 12 листопада 2019 14:40
Жителів Кіровоградщини налякають «повними» платіжками на комуналку Фото: https://hromadske.ua/

З листопада 2019 року українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу без урахування пільг та субсидій. Про це з посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики повідомляє mandarin-news.

Починаючи з листопада 2019 року, українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій. Це пов’язано із новим механізмом який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року, – відзначили у міністерстві.

Відтепер пільги надаватимуться пільговикам у грошовій формі органами соціального захисту.

Пільги буде перераховувати АТ "Ощадбанк" для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма), – додали в Мінсоцполітики.

Пільговикам, які подали заяву про отримання пільги готівкою до органу соцзахисту, виплата буде здійснюватись у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ "Ощадбанк" (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі), – пояснили у відомстві.

У міністерстві попередили, що через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому випадку у Мінсоцполітики рекомендують звернутися до органу соцзахисту за місцем проживання, а сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована у листопаді.

Прочитано 717 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+