Випускниці льотної академії у Кропивницькому керують багатотонними пасажирськими «Боїнгами» (ВІДЕО)

Середа, 11 березня 2020 16:45

Чарівна посмішка, але сталеві нерви. Тендітна постать і водночас відповідальність за безпеку й життя майже 200 пасажирів. Що це означає для жінки – керувати 70-тонним залізним птахом? Історію двох українських пілотес «МАУ» – випускниць Льотної академії у Кропивницькому з посиланням на DW розповідає mandarin-news.

Випускниці Льотної академії Вікторія Арделян та Анастасія Мелех є пілотами цивільної авіації, є другими пілотами та вміють керувати пасажирським літаком «Боїнг 737».

Коли 70-тонна машина відривається від землі в твоїх руках – це захват. Але він має бути контрольованим, тому що багато параметрів, які ми мусимо тримати в полі зору заради безпеки, – каже 28-річна пілот Анастасія Мелех.

В обов’язки пілотів входить огляд літака ззовні, а також готовність систем до польоту та ведуть перемовини з усіма відповідальними за політ служби. Другі пілоти мають бути готовими в будь-який момент взяти відповідальність на себе.  Дівчина каже: останнім часом навчитися керувати «Боїнгом» стало легше завдяки сучасним тренажерам та збільшенню кількості центрів підготовки пілотів.

Потрібно гарно розбиратися у системах літака, у метеоумовах, навігації, потрібно знати англійську мову, мати гарне здоров’я, як фізичне, такі моральне, тому що ти не маєш права панікувати, боятися. Ти маєш приймати швидкі, але вірні рішення, тому ця професія дуже складна, – говорить 26-річна пілот Вікторія Арделян.

Детальніше – у відеосюжеті:

Медіа

Прочитано 1114 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+