У селищній раді розповіли, чому закривають дитсадок на Кіровоградщині Рекомендовані

П'ятниця, 22 липня 2022 15:29

У Смолінській селищній раді надали відповідь на питання щодо причин закриття дитячого садка №1 «Теремок». Відповідну відповідь mandarin-news отримав на електронну адресу.

Так, рішення про призупинення діяльності Смолінського ЗДО №1 «Теремок» обговорювали під час 14ї сесії селищної ради.

За інформацією начальниці відділу освіти селищної ради, причин закривати заклад є декілька:

  • різке зниження рівня народжуваності в селищі: 2019 рік – 61 дитина; 2020 рік – 39 дітей; 2021рік – 58 дітей.
  • міграція населення в Європу: з вересня по січень минулого року вибуло 13 дітей, із ЗЗСО – 14 дітей.
  • низька відвідуваність груп: при списочному складі 82 дитини середньомісячна кількість дітоднів становить в середньому від 30 до 34, зі штатом працівників 29 осіб
  • нестабільність роботи містоутворюючого підприємства, яка створює певну фінансову загрозу роботі всіх закладів, які фінансуються з міського бюджету
  • у селищі діє два ЗДО: ЗДО №1 «Теремок», який розрахований на 4 групи та та ЗДО №3 «Ромашка», розрахований на 13 груп, з яких відкрито 8. Також видатки на 1 дітодень  в «Теремку» складають 722, 64 грн., а в «Ромашці» - 512,44грн.

У тексті відповіді додають, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ситуація ще більше загострилась, оскільки збільшилась кількість дітей, які виїхали за кордон. Інша сторона – робота містоутворюючого підприємства Смолінської шахти ДП «Схід ГЗК», яке перебуває у режимі простою.

Відтак, відповідно до рішення виконавчого комітету селищної ради від 23 червня діяльність дитячого садка призупиняють.

У селищній раді додають, що батькам вихованців «Теремка» запропонують перевести діток у садочок «Ромашка», де після цього збільшиться кількість груп з 8 до 9. Працівників «Теремка» обіцяють працевлаштувати.

Насамкінець у відповіді зазначили, що в садку «Ромашка» облаштували найпростіше укриття, алгоритм дій у разі повітряної тривоги теж відпрацьований.

Нагадаємо, чутки про закриття закладу ширились близько 5-ти років. Цього літа перейшли до справи. Mandarin-news вже писав про закриття садочку та чому батьки проти такого.

Прочитано 1604 разів
Останнє редагування П'ятниця, 22 липня 2022 16:51
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+