Дитсадок на Кіровоградщині раптово закривають. Батьки проти Рекомендовані

Середа, 13 липня 2022 12:30

У селищі Смоліне батьків вихованців дитячого садка «Теремок» попередили про заплановане закриття закладу. Офіційна причина закриття -  брак фінансування та мала кількість дітей. Батьки малечі обурені можливим закриттям дитячого закладу, адже тут є все необхідне для безпечного перебування дітей в умовах війни, а також зручне розташування. Про це mandarin-news розповіли батьки та адміністрація закладу.

Чутки про закриття дитячого садочка ходили близько п’яти років, проте цього літа від слів перейшли до діла. Керівництво закладу отримало наказ відділу освіти Смолінської селищної ради про планове закриття дитсадка. Так, з 1 вересня цього року садочок не працюватиме згідно із рішенням виконавчого комітету Смолінської селищної ради.

Дитина Олександри Давиденко відвідує ясельну групу садочка. Своє обурення закриттям закладу мама виклала в мережу Фейсбук.

«На жаль, наш дитячий садок «Теремок» зачиняється. Мені соромно за наше селище. Чому ми не можемо відстояти цей садок? Чому в селищі все зачиняється зачиняється: спочатку пожежна частина, потім садочок і шахта?  У нас же багато переселенців з дітками. Люди залишаються без робочого місця, а діти без садочка,»- написала жінка.

У коментарях до допису її підтримало чимало інших батьків та мешканців Смоліного.

Донька Світлани Чухрій відвідує садок більше року. За словами жінки, її дитина не хоче змінювати заклад.

«Моя дитина боїться звуків сирени. На щастя, в нашому садочку є обладнане бомбосховище з усім необхідним. Донька обожнює вихователів та своїх друзів. Що стосується садочка в центрі селища, то там укриття не достатньо облаштоване, тож психологічний стан дитини псуватиметься не лише від виття сирени. Також діток розподілять в різні групи, а вони звикли один до одного, »- розповідає секретарка батьківського комітету 2-ї молодшої групи Світлана Чухрій.

Якщо «Теремок» зачинять, то в селищі залишиться лише один дитячий заклад. Світлана вважає, один садок на понад 10 тисяч населення – замало. До того ж, він розташований у центрі селища, тож діставатись туди мешканцям їхнього району незручно. Вона додає, що батьки неодноразово звертались у селищну раду, збирали підписи, телефонували на гарячу лінію. Каже: «батьків не чують». 

Директорка Смолінського ЗДО №1 «Теремок» Валентина Олександрівна очолює заклад 11 років. Каже, наразі в садку 26 співробітників, працюють чотири групи. Усього в садочку налічується 82 вихованці.

«Наш садочок працює з 1974 року. У нас чудовий колектив та самовіддані вихователі. Садочок функціонував за кошти селищної ради. Поки виділялась освітня субвенція, то питання про закриття не порушували, а зараз до нього повернулись. Хотіли закрити заклад на одній із сесій селищної ради, проте тоді нас відстояли шахтарні регресники. Нині нашим співробітникам обіцяють запропонувати іншу роботу по мірі можливості,»- коментує завідуюча.

Mandarin-news звернувся за коментарем до голови Смолінської селищної ради Миколи Мазури. В раді повідомили, що голова перебуває на лікарняному. Відповідь на запит до селищної ради оприлюднимо одразу після отримання. 

Фото: сайт Смолінського ЗДО №1 "Теремок" 

Прочитано 5267 разів
Останнє редагування Середа, 13 липня 2022 16:09
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Додати коментар


+