У Міжнародний день без паперу кропивницьким підприємцям пропонують долучитись до сервісу “Paperless”

Четвер, 25 жовтня 2018 10:21

Починаючи з 2010 року, щорічно кожен четвертий четвер жовтня відзначається Міжнародний день без паперу. ПриватБанк пропонує кропивницьким підприємцям згадати про економію і екологію та долучитися до сервісу “Paperless”, -  повідомляє mandarin-news з посиланням на прес-службу Приватбанку.

Безкоштовний сервіс “Paperless” - унікальна пропозиція ПриватБанку для компаній та підприємців з обміну документами між собою в електронній формі.  Сервіс допоможе легко підписувати за допомогою електронно-цифрового підпису та зберігати свої договори, акти та інші документи в електронній, а не паперовій формі. Наразі сервіс повністю відповідає українському законодавству - відповідно до Закону  “Про електронно-цифровий підпис”, документи, підписані за допомогою ЕЦП, мають таку ж юридичну силу, як паперові з підписом і печаткою.

Перехід з паперового на цифровий документообіг корисний і навколишньому середовищу, і також бізнесу. Адже в такому разі компанія витрачає менше ресурсів на обладнання для друку, а це, повірте, в глобальних масштабах - величезні гроші. Само собою, паперова документація ніколи не зникне, але перехід більшої її частини в цифрову середу значно спростить роботу підприємств.

Наше управління співпрацює з сільськогосподарськими підприємствами по всій області, надаючи послуги зрощування полів,  - розповідає Ярослав Руднік, директор кропивницького міжрайонного управління водного господарства. - Для підписання договорів фермерам необхідно їхати у Кропивницький, витрачати час, гроші на пальне тощо. Сьогодні, завдячуючи ПриватБанку,  ми пропонуємо їм підписувати документи за допомогою електронно-цифрового підпису, вдома чи офісі, не гаючи ні нашого, ні свого дорогоцінного часу.

 

Paperless дуже простий у використанні, нагадує  звичайну електронну пошту. Відмінність у тому, що він працює лише з документами у форматі pdf та дозволяє їх підписувати за допомогою ЕЦП,  – розповідає Анатолій Махно, керівник відділення №21 Кіровоградської філії ПриватБанку. - Сервіс чудово співпрацює з цифровими підписами усіх основних АЦСК України, таких як: ДФС, Мінюст та ПриватБанк. А скористатись послугою може будь-хто, хто мріє зекономити, використовуючи папір раціонально.

 

Вже не перший рік ми  навчаємо наших клієнтів і підписуємо з ними кредитні договори та договори страхування лише через Paperless, - розповідає Олексій Харін, заступник директора Кіровоградської філії ПриватБанку. -  Це дуже зручно і для них, і для нас. Клієнти знаходяться в різних куточках області, для підписання договору їм потрібно було б долати сотні кілометрів до Кропивницького. Тепер же вони відкрили Paperless, прочитали умови договору і підписали. Я отримав повідомлення на пошту про підписання і безпосередньо в офісі швидко підписав документ. Беручи до уваги страховий договір, тут є ще й третя сторона підписантів - страхова компанія. Зібрати всіх в одному місці просто нереально і єдиний вихід - це доставка кур'єром. Уявіть, скільки потрібно коштів, часу і нервів.

Нагадаємо, що якщо ви ще не маєте електронно-цифрового підпису, то можете його безкоштовно отримати за декілька хвилин через Інтернет-банк Приват24.

Як повідомила прес-служба банку, найбільшу економію паперу в банку дає система електронного документообігу. За середньої кількості затверджуваних у системі понад 2,5 млн документів на рік використання «паперової» технології потребувало б не менше ніж 325 тонн паперу (130 тисяч стандартних пачок розміром А4).

Також понад 20 тонн паперу ПриватБанк щорічно економить за рахунок впровадження електронного сервісу надання довідок і цифрової системи опрацювання вхідної кореспонденції – листів, звернень клієнтів. Активні користувачі Приват24 та мобільного банкінгу за рахунок відмови від паперових чеків і виписок економлять близько 131 тонни паперу на рік. А кожен другий клієнт банкомата або термінала самообслуговування банку, який відмовляється від друку паперового чека, щорічно економить 84 тонни паперу.

Прочитано 455 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+