Сортувати смiття у Кропивницькому не вигiдно – «Екостайл»

Вівторок, 19 березня 2019 15:55

За дванадцять рокiв роботи не було жодних нарiкань на ТОВ «Екостайл». Про це сьогоднi, 19 березня, повiдомив Iгор Писака власник пiдприємства, на сесiї мiської ради Кропивницького. Повiдомляє кореспондент mandarin-news.

Обурення мешканцiв обласного центру спалахнуло у сiчнi. Коли через заметiлi пiдприємство вивозило смiття недобросовiсно. Це викликало шквал емоцiй, обговорення в соцiальних мережах. До цiєї справи долучилася мiська рада. Проводилися прес-конференцiї, велися переговори.

Сьогоднi, ТОВ «Екостайл» було запрошено на сесiю, аби тi прозвiтували про свою роботу.

Депутат мiської ради Кропивницького Рафаель Санасарян поцiкавився, на якому етапi  впровадження сортування смiття. Адже за кордоном це повсякденна практика. А в обласному центрi  лише в планах.

  • - Така практика сортування смiття не рентабельна, адже за кордоном пiдприємства працюють з дотацiєю з держави. Та й самi мешканцi оплачують послуги по трьом пунктам: вивiз, переробка й захоронення. У той час як у нас сплачують тiльки за двi. Для того, щоб зiбрати, примiром, 7 тон пластику й спресувати його на переробцi, отримаємо мiнiмальну суму, яка не покриє витрати на  логiстику й заробiтну плату працiвникам, тому ми не поглиблюємося в це, - прокоментував Iгор Писака.

Тим часом, на сайтi «Екостайлу»  в листопадi минулого року розмiщено таке повiдомлення:

«Оголошуємо безстрокову акцiю з впровадження роздiльного збору вiдходiв в офiсах державних i приватних компанiй, навчальних закладах й скрiзь, де готовi почати сортувати смiття.

Замовляйте ось такий екологiчний комплект контейнерiв з доставкою й зручною iнструкцiєю щодо роздiльного збору вiдходiв.

Вартiсть комплекту з трьох контейнерiв — 250 грн.

Для замовлення пишiть у коментарях або в особистi повiдомлення у соцмережах».

Прочитано 474 разів
Останнє редагування Вівторок, 19 березня 2019 16:21
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+