Радикальна партія намагається зупинити рейдерство на Кіровоградщині

П'ятниця, 22 червня 2018 16:42
На Кіровоградщині й досі залишається болючим проблема незаконного захвату земель - рейдерство. Черговий такий випадок стався в Добровеличківському районі. Власники земель скаржаться на те, що депутат Кіровоградської облради незаконним способом продовжив оренду паїв, без їх відома.Як ми повідомляли раніше, народний депутат від РПЛ Дмитро Лінько, на власній сторінці у Фейсбук, повідомив про факт фальсифікації договорів оренди паїв на Кіровоградщині. 
А саме, про те, що депутат Кіровоградської обласної ради від "Батьківщина" Іван Соловчук, обдурив мешканців Добровеличківського району.
Він крупний фермер, орендував паї у селян роками, які чесно і відверто підтримали його на виборах. Коли строк договорів підходив до кінця, люди вирішили їх не продовжувати. Але це було не за сценарієм Соловчука. Тому він вирішив провернути аферу, підробити підписи і самостійно продовжити оренду. 
За декілька місяців, справа з незаконним продовженням земельних угод набула великих обертів. 
На захисті селян продовжує стояти Дмитро Лінько, який, разом із помічниками, намагається вивести шахрая на "чисту" воду.
Постраждалі зверталися на телефон гарячої лінію партії "Батьківшина", але чомусь лідерка партії Юлія Тимошенко ніяк не відреагувала на скарги. 
- Ось така от у них команда, в цих бютівців! Соловчук щомісяця дає кошти, аби знаходитись у цій політичній силі. Тому, на правду та справедливість там уваги не звертають - зазначив один з обурених селян.
 Свою думку стосовно ситуації висловив і нардеп Дмитро Лінько: 
Скандальна ситуація з шахраєм Іваном Соловчуком, депутатом Кіровоградської обласної ради, досі продовжується.
Вчора, мав змогу особисто поспілкуватися з людьми, яких нахабно обшукали. 
Сотні пайовиків постраждали від його афер з підписанням договорів оренди землі.
Але на привеликий жаль, люди не можуть відстояти свої законні права у суді. А все це завдяки провальній  реформі Порошенка. Корумпованість суддей - ось головна причина!
 
Мешканці Добровеличківського району вже знаходяться у відчаї, адже не можуть довести елементарного - ніхто з них не підписував договори власноруч!
Але ні в якому разі не можна опускати руки! Завдяки згуртованості та об'єднаним зусиллям, правду можливо довести!
 
Вже більше 2 місяців, команда Радикальної Партії Олег Ляшко, разом з ініціативною групою постраждалих, працює над тим, щоб вирішити цю проблему. Направлені звернення на правоохоронні органи, прокуратуру та Мінюст. 
Доки тривають слідчі дії, спільно з пані Наталією, яка стала правозахисницею постраждалих, будемо вимагати, щоб державних реєстраторів, які стали спільниками злочину - притягнули до відповідальності. Таку ж відповідальність повинні понести й експерти, які пишуть підроблені висновки.
 
Ніхто не має права принижувати український народ! Такі шахрайства - це рейдерські захоплення земель. І проблема в тому, що на законодавчому рівні, досі немає захисту для пайовиків. Наша команда буде роботи все можливе для того, щоб це питання було вирішено! - зазначив радикал. 
 
Як нам повідомили, команда на чолі з Дмитром Ліньком, вже знаправила звернення до Міністерства юстиції України за фактом перевірки законності дій державних реєстраторів, котрі засвідчували здійснення правочину. Також, вони вимагають провести перевірку експертної служби, до якої, під час розгляду судових справ звертався Соловчук. 
Прочитано 433 разів
Останнє редагування П'ятниця, 22 червня 2018 17:22
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+