На Кіровоградщині намагаються виправдати винуватця смертельного ДТП

Четвер, 21 червня 2018 15:37

12 травня цього року інтернет облетіла трагічна звістка про смертельне ДТП поблизу Суботців Знам’янського району, в якому загинуло четверо людей серед яких було дві маленьких дитини 2016 та 2017 року народження.

Унаслідок зіткнення двох легкових автомобілів «Toyota» та «Volkswagen» загинули 4 особи, у тому числі двоє дітей, які перебували в автомобілі «Toyota Highlander». Єдина, кому вдалося вижити з пасажирів позашляховика, – донька водія.  Вона крім батька в цій аварії втратила чоловіка і дітей.

Також, двох травмованих у результаті ДТП, доправили до Знам’янської центральної районної лікарні.

Апеляційний суд прийняв рішення про обрання запобіжного заходу підозрюваному без тримання під вартою, незважаючи на наслідки аварії і те, що той близько 15 разів фігурував у грубих порушеннях правил дорожнього руху. Потерпілі побоюються, що за таких обставин підозрюваний зможе виїхати з України й уникнути покарання.

"Аварія сталася 12 травня біля села Суботці в 19:05. Наше авто рухалося по своїй смузі, а на зустріч вилетіло авто підозрюваного в скоєному злочину Нестеренко Сергія, внаслідок чого загинув мій чоловік, зять і двоє моїх унуків 3 і 4 рочки, донька потрапила в реанімацію. 20 червня відбулось судове засідання в апеляційному суді Кіровоградської області на якому винесли рішення відпустити під домашній арешт Нестеренка. На засіданні прокурор оголосив, що у підозрюваного раніше було 15 правопорушень по перевищеню швидкості. Просив залишити в силі рішення першої інстанції про взяття під варту підозрюваного. Наш адвокат просила про те саме. Але, суді винесли вирок відпустити під домашній арешт жорстокого вбивцю. Я так вважаю, що все ясно і зрозуміло. Я у відчаї... На що мені сподіватися? Я впевнена, що у даному випадку, у прийняті цього рішення судді не були безсторонніми та не зацікавленими. Таке відчуття, що вони не мають родини (дітей, внуків). Також, не взято до уваги тяжкість злочину та жахливі наслідки. Щоб, зрозуміти людину і винести вирок, потрібно поставити себе на місце тої людини, про яку йде мова. Не бачу ні моралі, ні відчуття провини, ні справедливості! На що мені тепер сподіватися далі? Про яке справедливе покарання може йти мова? Де гарантія, що завтра жорстокий вбивця чотірьох людей (в тому числі й маленьких дітей) не втече за кордон? А я саме так і думаю, що так і планують", - у відчаї говорить потерпіла І.Т. Коваленко.

"Вчора відбулось судове засідання з данного приводу, за апеляційною скаргою адвоката підозрюваного на рішення Ленінського районного суду міста Кіровограда про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту підозрюваному по справі, а апеляційним судом - скасовано.Також, проголошена ухвала, вступна резулятивна частина про те що звільнити його з під варти негайно.  Якими підставами керувався суддя і чим він мотивував дану ухвалу наразі невідомо. Адже,є тільки вступна результативна частина даного рішення, але данний факт присутній при тому, що четверо загиблих ще двоє потерпілих з тілесними ушкодженнями залишилися. Але суд вважає що даній людині запобіжний захід повинен бути обраний не пов'язаний з позбавленням волі", - прокоментувала правозахисниця Марина Гуцул.

Прочитано 5850 разів
Останнє редагування Субота, 23 червня 2018 10:42
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+