Під загрозою епідемії: у Кропивницькому взялися за комунальний транспорт (ВІДЕО)

Середа, 05 лютого 2020 10:40
Під загрозою епідемії: у Кропивницькому взялися за комунальний транспорт (ВІДЕО) Фото з вільного доступу

Працівники кропивницького комунального підприємства ”Електротранс” обробляють транспорт дезінфікуючим розчином, щоб зменшити ризики захворіти на вірусні інфекції. Про це з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news.

За словами заступника директора підприємства Валерія Музичука, щодня перед виходом на маршрут і на кінцевих зупинках обробляють двадцять вісім тролейбусів і тридцять автобусів.

Тролейбус, розрахований на двадцять п’ять пасажирських місць, прибиральники миють ззовні, всередині мильним розчином і дезінфікують потягом двадцяти хвилин. За словами фельдшерки підприємства Світлани Шуліпи, дезінфікуючий спрей безпечний для пасажирів:

Розчин убиває інфекцію грипу групи А – H1N1. Також він знищує туберкульозну паличку, патогенні віруси і віруси гепатиту А, В, С.

За словами заступника директора підприємства ”Електротранс” Валерія Музичука, один флакон такого розчину коштує тридцять шість гривень, його вистачає на два дні. Всього за гроші підприємства закупили десять флаконів:

Раніше ми проводили хлорування. Воно небезпечне для людей, якщо перевищити концентрацію розчину. Нові засоби недешеві, дорожчі ніж хлор, але вони ефективніші. Обробляємо транспорт двічі за зміну – зранку і через чотири години. Ще раз обробляємо після мийки.

На кінцевій зупинці салон тролейбусу обробляє водійка.

Начальниця відділу обласної Держпродспоживслужби Галина Сабадаш розповіла, що обробляти транспорт таким розчином достатньо раз на день:

Працівники, які проводять це вологе прибирання, мають використовувати засоби індивідуального захисту при роботі з цим дезінфектантом, провести провітрювання транспортного засобу після використання дезінфектанта. Наголошую на тому, що дезінфекцію потрібно проводити в кінці робочої зміни.

Медіа

Прочитано 451 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+