Олег Ляшко скликає загальнонаціональний страйк проти тарифів. Відео

Понеділок, 22 жовтня 2018 16:10

31 жовтня о 10.00 – всі на страйк проти тарифів! Команда Радикальної партії скликає загальнонаціональний страйк проти підвищення тарифів. Про це заявив лідер РПЛ Олег Ляшко. Політик наголошує, в обмін на черговий транш кредиту – влада штовхає українців в рабство МВФ.

«Влада перекладає свою нездатність реформувати енергетичний сектор, збільшувати видобуток власного газу, модернізувати ЖКГ на плечі українців, піднімаючи ціни на газ. Мотивують це необхідністю взяти кредит. Людям треба не кредити, а робота і зарплата! Саме тому наша команда провела засідання Політради партії і оголошує підготовку до проведення всеукраїнського страйку проти грабіжницької політики влади та підвищення цін на газ і комуналку. Ми вимагаємо від Президента і уряду скасувати рішення про підвищення цін на газ та прийняти рішення про збільшення заробітних плат і перерахунок пенсій. Ми вимагаємо проведення позачергового засідання парламенту, на яке мають прийти і прозвітувати Президент, прем’єр-міністр, голова «Нафтогазу», голова НКРЕКП і всі причетні до підвищення цін на газ посадовці», - зазначив Ляшко.

Політик закликав всі політсили об’єднатися навколо інтересів громадян і підтримати акцію.

«Ми звертаємося до всіх політичних сил із закликом відкинути протиріччя, які є між нами, і об’єднатися заради припинення грабіжницької політики влади. Іншого варіанту захистити людей немає! Сьогодні влада нам розказує, що треба піднімати ціни на газ – завтра буде вимагати землю продати, а післязавтра – матір рідну. Скільки можна дурити і грабувати людей? Влада займається корупцію і аферами, але не займається розвитком економіки, не створює нові робочі місця, не піднімає зарплати і пенсії, а тільки своїми брудними руками залазить у кишені українців. Ми їм руки повідбиваємо! Хай у своїх кишенях мацають – там мільярди, які вони заробили на корупції, на контрабанді, на всьому іншому. Ось альтернатива кредитам МВФ», - переконаний лідер РПЛ.

Олег Ляшко порахував, якою має бути реальна ціна на газ.

«Собівартість видобутку українського газу – 1500-2000 гривень за тисячу кубів. Додайте рентабельність, транспортні витрати і максимальна ціна на газ буде 3000-3500 гривень. А нам кажуть платити 8000, 9000 чи 12000 гривень. До європейських цін на газ мають бути європейські зарплати і пенсії. Підняття ціни на газ замість підняття зарплат і пенсій – це політика збідніння українців та удорожчання нашої продукції. Минулого року завезли на 3 мільярди доларів імпортного вугілля, у той час, коли наші шахтарі сидять без зарплати по кілька місяців. Мільярди на російське вугілля є, а на інвестиції у видобуток українського вугілля немає», - обурився Ляшко.

Лідер РПЛ стверджує, можна знизити тарифи на комуналку мінімум вдвічі, якщо вести правильну економічну політику.

«Ми маємо абсолютно чіткий план, який дасть можливість знизити вартість газу, а значить – і знизити вартість комунальних тарифів. Це збільшення видобутку власного газу, встановлення чесної, об’єктивної ціни на газ, вкладання коштів в енергомодернізацію, житлово-комунальне господарство. Тільки так можна вдвічі-втричі знизити вартість тарифів. Крім того, наслідком підвищення ціни на газу буде збільшення цін на все інше: тепло, продукти харчування, ліки. В результаті цього українці стануть ще біднішими. Якщо влада не почує наших заяв – нехай почує мільйони людей. Ми змусимо їх припинити цю грабіжницьку політику!», - підсумував Ляшко.

Медіа

Прочитано 995 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+