На Кіровоградщині суттєво подорожчав газ для населення

Вівторок, 12 листопада 2019 11:20
На Кіровоградщині суттєво подорожчав газ для населення Фото: https://wz.lviv.ua/

Тарифи на газ для жителів Кіровоградщини, так само, як і всієї України, у листопаді нинішнього року зросли одразу на 14,7% до 4,899 тисячі гривень за кубометр. Про це повідомляє пресс-служба Нафтогазу, інформує mandarin-news.

Слід зазначити, що тариф у 4 899 гривень не враховує ПДВ, націнку газзбутів та транспортні витрати. Разом із тим, це найнижча з 2016 року ціна на газ для населення в листопаді.

Цього місяця регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас» (4 874,42 грн за тисячу кубометрів), тож споживачі, які скористались цією пропозицією, зекономлять свої кошти, – нагадали в компанії.

Ціна газу для населення в Україні зараз визначається за формулою, яка відображує ринкові ціни з двомісячним відставанням. Відповідна постанова Кабміну діє до кінця 2019 року.

Так, для визначення ціни на газ Нафтогаз обирає найнижчий рівень серед 4 визначених урядом варіантів – ціни Нафтогазу для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Мінекономрозвитку щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозваженої ціни на Українській енергетичній біржі та ціни за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року.

Цього місяця найменшою виявилась ціна Нафтогазу для комерційних споживачів на умовах передоплати, – розповіли у компанії.

Прочитано 6913 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+