На Кіровоградщині масово хворіють діти, кількасот госпіталізовано до лікарень

Вівторок, 12 листопада 2019 10:40
На Кіровоградщині масово хворіють діти, кількасот госпіталізовано до лікарень Фото: https://www.ukrinform.ua/

На території Кіровоградської області зростає кількість хворих на ГРВІ. Про це mandarin-news повідомили в КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради».

Протягом тижня на території області зареєстровано 3039 випадків ГРВІ, з них 2072 (68%) – серед дітей. Із загальної кількості захворілих 242 госпіталізовано до закладів охорони здоров'я.

На щастя, випадків грипу не зареєстровано. У центрі наголошують – рівень епідемічного порогу не перевищений, захворюваність на даний час нижча на 32%.

Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу –це вакцинація, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. В Кіровоградській області вакцина проти грипу («ВаксіГрип») наявна в аптечних мережах Кропивницького, Знам’янки, Світловодська, Новоукраїнки,  Новомиргорода, Новгородківки, Устинівка та Голованівська, – зазначили у Регіональному центрі громадського здоров’я.

На даний час проти грипу в області щеплено 3300 осіб, з них 241 – діти віком від 6 місяців до 5 років. За 5 тижнів щеплено у 2,2 рази більше населення, ніж за аналогічний період минулого року.

Пам'ятайте про важливість колективного імунітету! Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби, – підкреслили фахівці Регіонального центру.

Прочитано 3948 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+