Кропивницьким студентам презентували збірку соціальних історій «Парасолька»

Середа, 21 березня 2018 15:42

19 березня співавтори збірки соціальних історій «Парасолька» презентували видання студентам факультету історії та права Центрально-українського державного педагогічного університету.

- Над виданням працювало десять місцевих авторів, які в історіях поділилися власними хвилюваннями, спостереженнями, відчуттями на тему паліативної допомоги. Історії не залишають нікого байдужими, спонукають задуматися та сприяти у розвитку паліативної допомоги в регіоні, - відзначила куратор збірки «Парасолька» Вікторія Семененко.

- Паліативна допомога – це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікуванню болю та інших фізичних симптомів, а також надання психосоціальної і духовної підтримки, - охарактеризувала термін керівник відділу аналітики та адвокації Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Аліна Логінова, співавтор видання, додавши, що за допомогою збірки прагнуть привернути увагу до теми паліативної допомоги та спонукати до прийняття програми з розвитку паліативної допомоги в регіоні.

Власними враженнями під час створення життєвих історій до видання поділилися співавтори збірки Євгенія Ткаченко та Жанна Петрович, закликаючи студентів не бути байдужими до чужого горя, допомагати та підтримувати.

Заступник декана з виховної роботи факультету історії та права Центрально-українського державного педагогічного університету Оксана Бабак відзначила, що у них є кілька примірників збірки і їх охоче читають студенти, діляться враженнями, адже збірка – спонукає до роздумів на таку непросту тему.

Загалом під час презентації видання було зібрано  585 гривень. Кошти буде спрямовано на допомогу тяжкохворим дітям.

 

Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» реалізує адвокаційну кампанію щодо актуалізації вирішення проблем в сфері паліативної допомоги, зокрема, прийняття та фінансування обласної програми з розвитку паліативної допомоги в рамках проекту «Розвиток паліативної допомоги - шлях до гідного життя» за підтримки МФ «Відродження».

Прочитано 408 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+