Копійки за комуналку: чоловік у Кропивницькому винайшов надекономну систему опалення (ВІДЕО)

Середа, 19 лютого 2020 10:40
Копійки за комуналку: чоловік у Кропивницькому винайшов надекономну систему опалення (ВІДЕО) Фото з вільного доступу

 

Менше тисячі гривень на рік платить за електроенергію та газопостачання кропивничанин Павло Мазур. Площа його будинку п’ятдесят квадратних метрів, з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news. 

Чоловік розповів: економить, бо користується автономним опаленням, яке змайстрував сам. Електроенергію виробляють сонячні панелі.
Павло Мазур вмонтував тепловий реактор під підлогу, його зробив зі старих газових котлів:

Виникла ідея, щоб гріти, але закладати дрова чи відходи рідше, і зробити ось такий здоровий реактор на кімнату.

Каже, для опалення будинку у цей реактор закладає сухі побутові відходи двічі на тиждень. Розповідає, як він працює:

Тут багато обертів диму, і поки він іде довгими каналами на вулицю, віддає все своє тепло.

А це, показує, повітряний сонячний колектор:

Це називається повітряний колектор, який закачує повітря, нагріте в цьому приміщенні –бо дах скляний, температура зараз двадцять градусів. Цей датчик нагрівається, вмикається вентилятор, заходить повітря і йде трубами у кімнати.

Каже: газом користується тільки для приготування їжі. За грудень, заплатив вісімнадцять гривень п’ятдесят п’ять копійок. Говорить, що планує повністю відмовитись від газопостачання. Для цього змайстрував ось такий біореактор:

Перетворення вторинних відходів саме в біогаз. Це експериментальний зразок. Ємність бачка не велика –десь двісті п’ятдесят літрів, та два по сто шістдесят літрів. Приблизно півтони загалом, це дуже мало, та навіть ось цього газу, якщо мені закачати його в балон, мені вистачить.

На даху будинку чоловік встановив двадцять чотири сонячні панелі. Так, розповідає, економить електроенергію:

Влітку енергії від батарей вистачає. На кондиціонер, мікрохвильову піч, навіть для сушарки фруктів. То цього вистачає на дев’яносто –сто відсотків. Плюс акумулятори заряджаються на ніч, адже день більший. Взимку –це три проблеми. День малий, хмарно, холодно, ще й сніг може випасти і закрити панелі.

За електроенергію за січень заплатив сімдесят шість гривень п’ятдесят копійок. За словами Павла Мазура, на біореактор, опалення та сонячні панелі за десять років витратив шістдесят три тисячі гривень.

Медіа

Прочитано 2953 разів
Останнє редагування Середа, 19 лютого 2020 10:43
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+