Кіровоградщина: як працюватиме оновлена екстрена медична допомога (ВІДЕО)

Понеділок, 06 січня 2020 13:30
Кіровоградщина: як працюватиме оновлена екстрена медична допомога (ВІДЕО) Фото: https://censor.net.ua/

Приміщення диспетчерської екстреної медичної допомоги у Кропивницькому ремонтують вперше за тридцять років. Про це з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news.

За словами керівника центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександра Ярошенка, дванадцять з половиною мільйонів гривень на ремонт виділили з обласного та державного бюджетів.

В новій диспетчерській прийматимуть телефонні дзвінки з усієї області і розподілятимуть на виклики бригади швидкої. Це дозволить швидше доїжджати до пацієнтів. Нині диспетчерська координує автомобілі швидких міста Кропивницький, Компаніївського та Кропивницького районів.

За словами Олександра Ярошенка, ремонт приміщення площею майже сто квадратних метрів, на яких розташують шістнадцять робочих місць, триває три місяці:

Роботи ведуть згідно закону про екстрену медичну допомогу. На сесії обласної ради ухвалили рішення про будівництво централізованої диспетчерської, виділили гроші. Ремонт розпочали у жовтні 2019 року.

Приміщення капітально перебудували. Його розширили майже на півтора метри і розділили на дві частини. Посередині встановили спеціальний екран.

На цьому екрані бачитимемо онлайн всі автомобілі екстреної медичної допомоги Кіровоградської області, які знаходяться в робочому стані. Маємо сто бригад. Контролюватимемо їх переміщення. Якщо бригада зупиниться, не доїхавши за викликом, з’явиться сповіщення, диспетчер з’ясує причину, вирішить проблему, – розповідає Олександр Ярошенко.

У приміщенні виділили місце для серверної, встановили нові вікна, змонтували вентиляційну систему, проклали електричні комунікації, підлогу вкрили кахлями, встановлюють відеокамери. На випадок відключення електроенергії, на подвір’ї встановили автономну дизельну електростанцію.

На час ремонту диспетчери працюють в сусідній кімнаті.

Медіа

Прочитано 786 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+