Громада Кіровоградщини змагається за півмільйона на відродження парку Рекомендовані

Четвер, 13 травня 2021 15:22

Онуфріївська громада хоче відродити парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва колишнього маєтку графа М. Толстого "ОНУФРІЇВСЬКИЙ ПАРК", тож бере участь участь у конкурсі “Наша громада”. Про це mandarin-news повідомили в громаді.

Жителі прагнуть перетворити  територію парку на  місце, де було б комфортно і цікаво людям різного віку і статусу, і де б могла одночасно відпочивати велика кількість туристів та місцевих жителів, проводити різного роду фестивалі на "Острові кохання", як наприклад обласне свято фольклору «Невичерпні джерела» та фестивалю етномузики "Перекотиполе".  

Проєктом передбачається впорядкування деревостану паркового комплексу та висадки дерев на "Острові кохання" залучивши школярів Онуфріївської школи та жителів громади, побудови альтанки і встановлення трибуни зі сценою для проведення культурно-масових заходів. Також планується встановити зовнішнє паркове освітлення.

Завдяки відродженню парку хочуть підвищити туристичну привабливості громади раціональне використання природно-ресурсного потенціалу, зберегти  культурну спадщини та найцінніших природних територій раціональне використання рекреаційних ресурсів територій та об’єктів природно-заповідного фонду для формування економічного середовища та розвитку сфери зайнятості населення в регіонах; розвивати зелений туризм у селі.

Підтримати проєкт Онуфріївської громади можна за посиланням. Детальна покрокова відеоінструкція .

Усього в  конкурсі «Наша громада» беруть участь 14 громад Кіровоградщини. Усього на конкурс надійшло 289 заявкок від громад, із них 6 не прийняті, адже їхні анкети не відповідали умовам конкурсу. У підсумку до голосування допущено 283 громади.

У фінал пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-фіналістів обере експертне журі.

Щоб підтримати проєкт громади, необхідно зареєструватись на сайті otg.fakty.com.ua через електронну пошту або сторінку у Facebook.

Проголосувати за проєкти громад можна до  31 травня 23:59.

Довідка. Конкурс «Наша громада»  оголосили телеканали «СТБ» та «ICTV» для дієвих та згуртованих територіальних громад, які прагнуть розвиватися та довести, що у країні є громади, які мають багато крутих ідей і готові змінювати свою державу.

Громада, яка переможе у конкурсі, отримає грошове заохочення – цільову благодійну допомогу у розмірі 500 тис. грн. на реалізацію ідеї.

А 26 громад, які пройдуть у фінал за результатами перших голосувань (з них 13 громад, які отримали найвищі бали за результатами голосування експертного журі та 13 громад, які отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет -голосування), отримають медійну підтримку та можливість продемонструвати свої ідеї та ініціативи для всієї України.

Конкурс «Наша громада» організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Фото: Фб сторінка Олени Данилової. 

 

Медіа

Прочитано 1102 разів
Останнє редагування Четвер, 13 травня 2021 16:10
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+