«Дубові» війни на Кіровоградщини: лісівника звинувачують у вирубці та продажу цінної деревини (ФОТО)

Вівторок, 28 січня 2020 11:20

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградщини повідомлено про підозру лісничому ДП «Онуфріївське лісове господарство», що допустив незаконну передачу майна державного підприємства, а саме цінної породи дуба. Про це з посиланням на пресслужбу установи повідомляє mandarin-news.

Зокрема, лісничому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 15 та ч. 4 ст. 191 (незаконний замах на розтрату державного майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.
За даними слідства, підозрюваний, всупереч умовам лісорубного квитка, яким було передбачено вирубку дубу класу С, провів незаконну порубку цінної породи дуба першого сорту (класу А) на території вищевказаного лісового господарства. В подальшому лісничий сприяв незаконній реалізації деревини вищого сорту на користь третіх осіб, при цьому у договорі купівлі продажу зазначалась деревина нижчого сорту. Завдяки скоординованим та оперативним діям правоохоронців злочинні дії службовця було викрито, а розтрату державного майна упереджено, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, – наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, минулого тижня прокуратура звинуватила лісівників у варварській вирубці дерев. За даними слідства, службові особи ДП «Онуфріївське лісове господарство» разом з «чорними лісорубами» здійснили варварську порубку багаторічних насаджень цінної породи дуба першого сорту на території вищевказаного лісового господарства.

Того ж дня Михайло Косенко, головний лісничий цього підприємства офіційно спростував інформацію про начебто незаконні порубки, стверджуючи, що його співробітники мали всі необхідні дозволи.

Прочитано 2052 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+