Кропивницький знаходиться на порозі епідемії грипу та ГРВІ

Вівторок, 28 січня 2020 10:40
Кропивницький знаходиться на порозі епідемії грипу та ГРВІ Фото: https://zt.20minut.ua/

У Кропивницькому пік захворюваності на гострі респіраторні інфекції приходиться зазвичай на лютий – початок березня. На цьому під час пресконференції наголосила начальниця управління охорони здоров’я міськради обласного центру Оксана Макарук, повідомляє кореспондент mandarin-news.

За словами посадовиці, у групах ризику знаходяться діти віком до 5 років та дорослі після 60-ти, а також ті, хто має хронічні захворювання дихальної та серцево-судинної системи. Сюди ж відносяться так звані «контактери» – особи, що через свої професії змушені контактувати з великою кількістю осіб. Це вихователі ДНЗ, вчителі, продавці, водії пасажирського транспорту тощо.

Для того, щоб уникнути ускладнень, які й призводять до летальних наслідків, хворий в першу чергу має звернутися до свого сімейного лікаря. Саме він може встановити діагноз та направити до вузькопрофільного спеціаліста. Оксана Макарук наголосила – вірус грипу можна діагностувати лише в лабораторних умовах. За її словами, нинішнього сезону штам типу А знайшли у трьох жителів Кропивницького – двох дітей віком в 3 та 6 років та 19-річної дівчини.

Найкращим способом уникнути захворювання на грип є вакцинація. Начальниця управління охорони здоров’я наголосила – така прививка не обов’язкова, а рекомендована, тому бажаючий зробити щеплення змушений купувати вакцину за власні гроші. 

 

Прочитано 1805 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+