Батьки дитячого садочку з Кіровоградщини звернулись до Прем'єр-міністра України та голови Кіровоградської ОДА

П'ятниця, 02 листопада 2018 10:39

Минулого року Світловодський ДНЗ №15 відвідувало 83 дитини, наразі – всього 60, 26 вихованців пішли до школи, а їм на зміну прийшли лише кілька дітей, бо чутки про закриття закладу точаться з початку року – повідомляє mandarin-news із посиланням на Вечірній Світловодськ.
Завідувачка дошкільного навчального закладу Олена Трубаченко – у розпачі. 
1 листопада її як керівника закладу учетверте викликають на засідання Кіровоградського окружного адміністративного суду за позовною заявою державного управління з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області. Розглядатиметься позов щодо невиконання припису про встановлення системи протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації), вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій даху. У цьому переліку було ще й встановлення обладнання блискавкозахисту, але цей пункт припису виконали завдяки тому, що з міського бюджету виділили 35 тис. грн. На інші обов’язкові заходи грошей немає і не було. Чому? На це запитання відповідають батьки вихованців дитячого садка, звертаючись за допомогою до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, депутатів Світловодської міської ради. На їхнє прохання друкуємо повний текст звернення.

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, батьки вихованців дошкільного навчального закладу №15, стурбовані ситуацією, яка склалася в закладі. Дошкільний навчальний заклад стоїть на межі закриття, тому що не виконуються протипожежні заходи. Згідно з пунктом 1.3 Статуту дошкільного навчального закладу № 15 дошкільний навчальний заклад № 15 є комунальним закладом і фінансується виконкомом Світловодської міської ради через головного розпорядника коштів – управління освіти, але, на жаль, міський голова Козярчук В.В. відмовляється фінансувати протипожежні заходи закладу. У результаті управління ДСНС у грудні 2017року подало в Кіровоградський адміністративний суд позовну заяву на закриття дошкільного закладу до повного виконання всіх протипожежних заходів. Провадження декілька разів було зупинено, надано час для виконання протипожежних заходів, проте було зроблено лише блискавкозахист, всі інші заходи не профінансовані. Управління освіти неодноразово зверталося до міського голови Козярчука В. В. з проханням виділити кошти, алевін ігнорує це питання, відмовляючись виносити його на розгляд сесії. 
Ми просимо захистити наших дітей і сприяти у вирішені даного питання.

Прочитано 1415 разів
Останнє редагування П'ятниця, 02 листопада 2018 10:43
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+