На Кіровоградщині громадяни здали 222 одиниці зброї

П'ятниця, 02 листопада 2018 10:55

Протягом жовтня на території області органами поліції проводився місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів – повідомляє mandarin-news із посиланням на поліцію Кіровоградської області.

Загалом, у рамках цих заходів жителі Кіровоградщини здали до територіальних підрозділів поліції 222 одиниці зброї. Із них – 2 незареєстровані мисливські нарізні карабіни, 55 незареєстрованих мисливських гладкоствольних рушниць та 26 одиниць холодної зброї, 3 карабіни армійського зразка, утинок мисливської гладкоствольної рушниці та саморобний вогнепальний пристрій.

Серед зданого також 19 одиниць вогнепальної нарізної зброї, яка раніше перебувала на озброєнні об’єктів дозвільної системи, 6 мисливських нарізних карабінів, 99 гладкоствольних рушниць, 8 одиниць холодної зброї, 11 пристроїв для відстрілу гумових куль та більше 40 газових пістолетів і револьверів, які раніше належали громадянам та прийшли у стан непридатний для подальшого використання.

Крім того, жителями області було добровільно здано 4 незареєстровані газові пістолети та 1 гранату, 2 снаряди, 2 гранатомети і майже 1290 набоїв до вогнепальної зброї.

У більшості випадків здачі незареєстрованої зброї, а також боєприпасів, громадяни знайшли їх у лісосмугах, на територіях між населеними пунктами, на присадибних ділянках або у господарських приміщеннях нещодавно придбаних домоволодінь. 

Поліцейські нагадують, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами чинним законодавством передбачено відповідальність згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України.

ФОТО з відкритих джерел

Прочитано 481 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+