На знак вдячності у Новоукраїнці пройшов шаховий турнір. Фото

Середа, 25 липня 2018 10:14

День шахів в Україні, 20 липня, у Новоукраїнці шанувальники гри відзначили проведенням відкритого турніру Пам’яті освітянину, наставнику молоді В.Д.Арбичу.

Учасників заходу привітали працівники районної влади, громади, депутати.

Хвилиною мовчання було вшановано Пам’ять колег, яких , нажаль, немає поруч з нами - Л.Я.Пінчука, А.О.Стратонова, О.Г.Кричунова, О.І.Гордієнка, В.В.Лікунова, М.М.Венгера, Ю.В.Козачевського, І.П.Яворського, М.Ф.Феська, М.І.Валуцького, а також Л.Я.Браженка, В.Д.Арбича, які з успіхом захищали спортивну честь Новоукраїнщини на різноманітних турнірах обласного масштабу.

Історію розвитку шахів, шашок в районні за останні десять років було продемонстровано на фотовиставці «Шахи, шашки - в кожну сім’ю». Серед учнів вже не перший турнір виграє Роман Омельченко, Богдан Огородній, Максим Бровіцький зайняли відповідно друге та третє місця. З  призерами успішно конкурували Вікторія Трофімова, Артем Ніколенко, Едуард Пінчук, Денис Барбалат.

У учнів молодшого віку кращими були: Артем Сіліонов, Сергій Олексієнко, Дмитро Мусяк, Іван Ніколаєнко.

Cеред дорослих п’ятірка кращих результатів має вигляд: Петро Ковальчук, Іван Руднєв, Василь Пирогов, Микола Чорний, Григорій Кравчук.

«Хочеться згадати великого майстра з гри в шахмати. Це людина, яка не тільки захоплювалася грою в шахи, але й передавала досвід наступним поколінням. А чи грали ви, глядачі, в шахи та шашки? І тільки той, хто спробував, переконався в тому, що це надзвичайно складно, адже, такі ігри потребують не абиякого інтелекту, стриманості та віри в свою перемогу. Радіє душа від того, що поруч із гравцями зі стажем стоять майбутні переможці не тільки Всеукраїнських, але, хочеться вірити і Міжнародних турнірів. Ви молодці! Я пишаюся вами! За вами - підкорення шахово-шашкового Евересту. Тому, користуючись нагодою, від імені Новоукраїнського осередку Радикальної Партії Олега Ляшка вітаю усіх з цим чудовим спортивним святом. Хай щастить вам усюди! За вами майбутнє шах і шашок!», - з вітальним словом до присутніх звернувся очільник Новоукраїнської районної організації РПЛ Андрій Ратушний.

21 липня змагання в ПК «Ювілейний» проходили вже з шашок.

Лише за додатковими показниками перемогу святкував Василь Пирогов, потіснивши теж ветерана спорту Віктора Шалацького. Третій щабель за Іваном Руднєвим, який випередив Василя Руднєва, Петра Ковальчука, Володимира Чумака, Олександра Дудника, Станіслава Левченка.

Переможці, призери, збірники громади, району відзначені призами, грошовими преміями.

Оргкомітет завдячує освітянам, сектору у справах фізичної культури і спорту ОТГ, раді сільгоспвиробників району, депутату Новоукраїнської міської ради від Радикальної партії Андрію Ратушному та іншим.

Спортивне свято пройшло під чітким наглядом суддівської бригади на чолі з Г. Коваленком.

Прочитано 817 разів
Останнє редагування Середа, 25 липня 2018 11:02
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+