В Кіровоградській обласній раді зірвали сесію депутатів (відео)

Вівторок, 08 грудня 2020 16:58

Сьогодні, 8 грудня, перша сесія Кіровоградської обласної ради перервалась через повідомлення про замінування приміщення. Станом на 17:00,  правоохоронці завершили перевірку сесійної зали, натомість засідання так і не продовжилось, а всі працівники апарату обласної ради розійшлися у своїх справах. Саме ж мінування не підтвердилось.

Деякі з новообраних депутатів залишили свої речі в "замінованому" приміщенні та наразі не можуть їх забрати. Голова Кіровоградської ОДА не може відчинити двері сесійної зали, оскільки, за його словами, не має доступу до обласної ради в загальному.  

Депутати також звернулись до головуючого тимчасової президії - Коваленка Сергія, але той проігнорував їхнє звернення.

Дехто з новообраних депутатів обласної ради назвали таку ситуацію нахабством та підлістю. 

Годину тому голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував зірване засідання. Він закликав представників партій шукати консенсус і сідати за стіл перемовин, чим одразу ж скомпроментував себе в очах деяких депутатів облради. 

"Неприпустимо, що хтось наважився застосувати примітивну технологію з «замінуванням». У підсумку маємо зірване установче засідання. Плюс зрив робочого процесу обласних адміністрації і ради. Я закликаю представників усіх партій сідати за стіл переговорів і шукати консенсус. Він зазначив, що працюватиме з тим очільником обласної ради, з кандидатурою якого конструктивно визначаться депутати і відповідно підтримають у ході голосування",- написав голова ОДА.

 Дмитро Лінько (Радикальна Партія Олега Ляшка) назвав цю ситуацію безпрецедентною аферою, яку намагаються "провернути" деякі політичні сили. Також він зазначив, що таким чином, порушено масу прав депутатів, адже працівники виконавчого апарату ради закрили сесійну залу після перевірки на замінованість, і розійшолися по домівках в робочий час, забравши з собою ключ від зали (детальніше у відео).

 

Медіа

Прочитано 2380 разів
Останнє редагування Вівторок, 08 грудня 2020 17:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+