У Кропивницькому затвердили програму озеленення

П'ятниця, 13 липня 2018 10:13

Сьогодні, 12 липня, під час засідання сесії міської ради Кропивницького депутатський корпус затвердив Програму розвитку та збереження зелених насаджень у місті на 2018-2021 роки.

Про це повідомили на офіційному сайті міської ради міста Кропивницького.

За словами керівника головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктора Кухаренка, необхідність розроблення даної Програми викликана відсутністю концепції розвитку і збереження зелених зон міста, високим є негативний вплив на стан здоров’я мешканців, що виражається у великій кількості аварійних дерев на вулицях міста, плановою заміною дерев, які досягли своєї вікової межі.

Програма направлена на збереження та поновлення зелених насаджень, розробку планів реконструкції і розвиток зелених насаджень, а також на покращення зовнішньої привабливості вулиць та місць загального громадського користування.

- Озеленення міста – це комплексна робота, яка охоплює планування, нормування, проектування, будівництво, утримання об’єктів зеленого будівництва, розвиток розсадницького господарства, - зазначив Віктор Кухаренко. - Першочерговими цілями в цьому напрямку є: проведення інвентаризації зелених насаджень, проведення заходів, пов’язаних з озелененням міста, відведення земельних ділянок для створення розсадника, парків, скверів на території міста, впровадження сучасних систем поливу.

В результаті реалізації Програми будуть створені системи зелених насаджень сучасного міста, сприятливих для життєдіяльності людини, шляхом поновлення зелених насаджень в обласному центрі та розроблені плани щодо реконструкції і концепції розвитку зеленої зони.

Прочитано 628 разів
Останнє редагування П'ятниця, 13 липня 2018 10:20
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+