Скільки заробила Кіровоградщина за перше півріччя

Вівторок, 24 липня 2018 09:57

Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника ГУ ДФС в області Сергій Тертичний під час виступу на апаратній нараді в ОДА про підсумки виконання дохідної частини державного та місцевих бюджетів області за І півріччя 2018-го року.


За словами посадовця, протягом І півріччя 2018-го року органами державної фіскальної служби в області були забезпечені надходження до зведеного бюджету у сумі 3,9 млрд. грн., що на 573 млн. грн., або майже на 17% більше проти І півріччя 2017-го року. Сергій Тертичний також відзначив, що із року в рік надходження податків та платежів до місцевих бюджетів перевищують надходження до Державного бюджету. Зазначена тенденція спостерігається і у 2018-му році. Зокрема, від початку року питома вага надходжень до місцевих бюджетів склала 55,9%, що на 1,6% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Такий результат, на його думку, досягнуто саме завдяки взаємодії органів ДФС, місцевого самоврядування та сумлінності платників податків.


Загалом, надходження до місцевих бюджетів забезпечено у повному обсязі – на суму 2,2 млрд. грн. Це на 370 млн. грн., або на 20,5% більше проти І півріччя 2017-го року. Зокрема, по податку на доходи фізичних осіб надходження цього року склали 1,4 млрд. грн., по єдиному податку для суб’єктів малого підприємництва – більше 258 млн. грн., по платі за землю – більше 304 млн. грн. Серед територій, що досягли значного зростання надходжень – Компаніївський, Новгородківський та Петрівський райони, а також міста Світловодськ та Знам'янка. Серед аутсайдерів території, де ледве забезпечили рівень минулорічних надходжень, – це Новоархангельський, Гайворонський, Добровеличківський, Кіровоградський та Бобринецький райони.

Сергій Тертичний також відзначив, що на сьогодні органами ДФС в області вживаються заходи щодо забезпечення повноти та своєчасності перерахування сільськогосподарськими товаровиробниками податку з коштів, виплачених громадянам за оренду земельних паїв. Так, станом на 1 липня поточного року агропідприємствами сплачено орендодавцям більше 569 млн. грн. Наразі, найвищі за середньообласний показник розрахунки забезпечили в Онуфріївському, Компаніївському, Олександрівському, Голованівському та Новгородківському районах. Найнижчі результати спостерігаються у Бобринецькому, Долинському, Вільшанському, Маловисківському та Новомиргородському районах.


Посадовець також повідомив, що завдання, затверджені місцевими Радами за І півріччя 2018-го року по платежах, виконані у повному обсязі. Виконання завдання забезпечено по всіх районах та містах області, окрім Новоархангельського району (на 97 %). Наразі, місцеві бюджети додатково отримали 185 млн. грн. Стосовно об’єднаних територіальних громад, то відповідні завдання не виконали лише 2 з 13-ти громад – Новоукраїнська ОТГ та Ганівська ОТГ.
Сергій Кузьменко констатував той факт, що від початку року по окремих територіях відбулося певне зменшення надходжень до бюджетів. Втім, така ситуація, у значній мірі, виникла із-за змін, що відбулися в адміністративному устрої зазначених територій. І як результат, левова частина податків спрямовується до бюджетів новостворених ОТГ. Виходячи з цього, очільник області наголосив перед керівниками районів, аби вони враховували відповідні зміни і по державницькому ставилися до наявних фінансових ресурсів. Адже саме від цього залежатиме рівень і якість виконання соціальних програм та надання послуг громадянам, які проживають на зазначених територіях.
Також, голова облдержадміністрації доручив Сергію Тертичному активізувати роботу із сільгоспвиробниками області щодо виконання останніми своїх зобов’язань, у тому числі, щодо підвищення заробітної плати працівникам та сплати обов’язкових платежів громадянам за оренду землі. 

Прочитано 412 разів
Останнє редагування Вівторок, 24 липня 2018 10:07
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+