«Приватизація по-новому»: нардеп з Кропивницького не дає знищити знаменитий завод. ФОТО

Середа, 25 липня 2018 14:17

У понеділок вранці, 23 липня, у Святошинському районі Києва невідомі влаштували рейдерське захоплення державного підприємства "Електронмаш".

Як розповідають очевидці, "тітушки" за допомогою спецзасобів побили колектив, чоловіків і жінок похилого віку, і захопили адміністративну будівлю підприємства. Близько 400 працівників підприємства опинилися на вулиці, підприємство зупинило свою діяльність. Більше того, представники постраждалої сторони стверджують, що за нападниками стоїть великий забудовник, який намагається захопити територію.
На захист скривджених працівників знаменитого підприємства став народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка, уродженець Кропивницького Дмитро Лінько.
Дмитро Володимирович, разом зі своєю командою, підготували і направили звернення в усі правоохоронні органи з вимогою припинити це свавілля й не допустити знищення підприємства з більш ніж півстолітньою історією.

"Електронмаш" знищують!!!

Вчора, на державне підприємство «Електронмаш» ввірвались тітушки та заблокували роботу підприємства. Більше 400-т працівників залишились без роботи, підприємство повністю зупинило роботу. Такич чином, знищують чергове державне підприємство. Якщо точніше, то вони не "передають його інвестору", як це люблять розказувати урядовці, а просто банкрутують.

Коротка передісторія цього нахабного злочину. За кілька місяців до цього нападу тітушок, в міністерстві економічного розвитку, придумали схему знищення ДП «Електронмаш». Курує всією цією схемою державний секретар міністерства - Перевезенцев Олексій Юрійович та його тесть (колишній працівник СБУ). Всупереч закону, Перевезенцев робить заміну директора "Електронмашу" Віктора Мову на Єфіменка С.М., який ніколи не працював в цій галузі. Фактично, вони просто призначили ліквідатора, щоб той підготував підприємство до дерибану і банкрутства.

Підприємство має велику кількість нерухомості та землі. Це ласий шмат для забудовників. За інформацією з МЕРТ, силове захоплення підприємства проплачував майбутній забудовник.
В міністерстві поспішають з дерибаном "Електронмашу", тому що розуміють -що це треба зробити до виборів, поки є владний ресурс, так би мовити. Зараз, коли закінчується каденція цієї влади, таких схем по Україні чимало.

Весь трудовий колектив "Електронмашу" виступив проти нападників і звернувся по допомогу до Радикальної партії Олег Ляшко. Ми вже підготували і направили звернення в усі правоохоронні органи з вимогою припинити це свавілля. Будемо ретельно слідкувати за цією ситуацією та не дамо знищити «Електронмаш».
Наразі, у хапуг з мінекономіки головне завдання - розігнати трудовий колектив і пошвидше продати за дві копійки все підприємство з аукціону. Класика жанру: приватизація по-новому... - зазначив нардеп у своєму Facebook

 

Про подальший розвиток резонансної ситуації читайте в наступних матеріалах на нашому сайті.

Довідково:
ДНВП "Електронмаш" це один із лідерів у галузі машинобудування в Україні. 80% високотехнологічної продукції підприємства відправляється на експорт. По результатах загальнодержавного ранжування підприємство ввійшло до ТОП-50 кращих підприємств України у сфері зовнішньоекономічної діяльності та займає почесне 15-е місце.ДНВП «Електронмаш» є багаторазовим переможцем Міжнародних та Всеукраїнських виставок та конкурсів; нагороджено багатьма медалями і дипломами; за значний вклад у розбудову економіки України внесене до «Золотої Книги Української еліти»; нагороджене Дипломом та пам'ятною медаллю «За заслуги у розбудові економіки та вагомий внесок у створення гідного іміджу України»; підприємство визнано переможцем і нагороджено: Національними сертифікатами «Лідер галузі 2012», «Ділова гордість України» -201

3 р., «Державне підприємство року» - 2008, 2009, 2010, 2011 років.

 

 

 

Прочитано 2071 разів
Останнє редагування Середа, 25 липня 2018 14:54
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+