Кіровоградщина: сесія облради вимушено взяла перерву через маніпуляції обладміністрації Рекомендовані

Вівторок, 30 листопада 2021 19:56

Сьогодні, 30 листопада, під час засідання сьомої сесії Кіровоградської обласної ради депутати не підтримали зміни до бюджету, які запропонувала обласна адміністрація та прийняли рішення оголосити перерву в засіданні до п‘ятниці для проведення додаткових консультацій щодо важливого рішення про зміни до обласного бюджету. Таке рішення викликало велику кількість обговорень та навіть маніпуляцій деяких депутатів та представників ОДА. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник голови Кіровоградської обласної ради Дмитро Лінько, передає mandarin-news.

За його словами, набула поширення думка про те, що через це рішення, нібито, було зірвано підписання важливого договору про закупівлю обладнання для обласного онкодиспансеру.

«Хочу розвіяти всі ці маніпуляції та чутки. Відповідний тендер на закупівлю обладнання проведений, договір підписаний ще 19 листопада. Згідно договору проплати мають відбутись до 25 грудня цього року. Відповідно два дні нічого принципово не змінюють. Фото договору публікую.

Звісно всі без виключення депутати розуміють та підтримують виділення коштів для закупівлі цього обладнання. Проте не варто прикривати одним правильним рішенням власні недопрацювання.

Подібними маніпуляціями обласна адміністрація намагається приховати небажання чути зауваження та пропозиції депутатів обласної ради, думки представників 49 громад, які були висловлені щодо сьогоднішніх рішень. Інтереси всіх громад та територій мають однакове право бути врахованими та почутими.

Не можна приймати кулуарні рішення і сподіватись, що депутати будуть мовчки погоджувати рішення, які приймаються кулуарно незрозумілими кураторами», - написав Дмитро Лінько.

У своєму дописі як приклад заступник голови обласної ради Дмитро Лінько навів розподіл коштів дорожнього фонду на будівництво доріг.

“Цілий рік ми говоримо про те, що потрібно розбудовувати шляхи до наших туристичних «магнітів». Наші колеги Марина Осіпова та Олександр Головань подають відповідний запит, який одноголосно підтримують всі депутати обласної ради щодо виділення коштів на ремонт дороги до знакового для нашої області меморіалу «Чорний ворон». Отримує відписку від обласної адміністрації, що грошей немає. Проте минулого четверга робоча група приймає рішення про виділення 13,8 мільйонів гривень на ремонт однієї вулиці в Компаніївці. При всій повазі до жителів Компаніївки, яку ми підтримували і підтримуєм, але подібні рішення викликають величезне питання», - констатує Дмитро Володимирович.

 

 

Раніше голова фракції «Європейська солідарність» Сергій Коваленко заявляв, що для підписання відповідного договору у керівництва онкодиспансеру сьогодні залишається кілька годин. Через це фракції «Батьківщина», «За майбутнє», «Європейська солідарність» та «Пропозиція» вимагали продовжити засідання обласної ради.

Нагадаємо, сьома сесія Кіровоградської обласної ради продовжиться у п'ятницю. На ній мають знову розглянути зміни до обласного бюджету та прогноз бюджету на 2022 рік.

Фото: ФБ сторінка Дмитра Лінька, Кіровоградська обласна рада 

Прочитано 2725 разів
Останнє редагування Середа, 01 грудня 2021 09:24
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+