Голову громади на Кіровоградщині побили на роботі (ВІДЕО)

Вівторок, 30 листопада 2021 20:08

У селі Соколівське Кропивницького району побили голову громади Інну Завірюху. Суспільному жінка розповіла, що невідомий в капюшоні та захисній масці зайшов в кабінет та почав бити її по голові. Ще один чоловік чергував біля входу у приміщення сільської ради, передає mandarin-news з посиланням на Суспільне.

"Відкриваються двері, заходить чоловік, – розповіла Інна Завірюха. – Відразу кинулось в очі те, що він агресивно налаштований, він був у масці та капюшоні. Я йому запропонувала присісти. На що він сказав: "Вам привіт від Сергія Івановича". І почав наносити мені численні удари в голову".

Одного з двох нападників затримали працівники сільради до приїзду поліції. Сергій Волошиновський разом з колегою наздоганяв нападників: "Вони побігли в бік греблі. Він просто зупинився, підняв руку з балончиком зі сльозогінним газом, але коли почав натискати, як виявилось, він в нього закінчився. Ну і все – ми його просто повалили на землю, забрали балончик і привели назад до сільської ради".

Заступник сільської голови Юрій Яровий каже, що нападникам, за їх словами, мали заплатити:

"Запропонували йому буцімто щось по 200 гривень, чи по 200 доларів, щоб вони залякали Інну Григорівну".

Інна Завірюха вважає, що так її змушують скласти повноваження: "Можливо ті, хто хотів, щоб ми не у правовому руслі працювали, підсилають цих людей, які здійснюють напади".

Говорить, це другий напад за листопад. Перший відбувся 16 листопада о 7:00 ранку.

"Я приймаю людей вдома. Чоловік сказав: "Тебе чекають". Я накинула одяг, перед мною стояв чоловік без маски: "Якщо ви мене ігноруєте, я сам прийшов". І наніс сильний удар по голові. Почалось слідство, на даний момент про результати мені не відомо".

Інна Завірюха говорить, що працювати, коли ти остерігаєшся людей, важко:

"Я працюю з 14-го року і завжди гордилася тим, що я відкрита до людей. Я не хочу боятись людей, я прийшла працювати для них. Такі випадки змушують ставити замки. Як працювати, якщо ти не знаєш, чи ти будеш здоровий, чи тебе уб’ють, чи покалічать на твоєму робочому місці?"

Після побиття сільську голову оглядав лікар Андрій Борунов.

"Оглянута нейрохірургом, проведена комп’ютерна томографія головного мозку. Струс головного мозку, хвора направлена на амбулаторне лікування. Лікування триватиме один-три дні, але лікування наслідків легкої мозкової травми може тягнутися місяцями або роками".

Справу розслідують за статтею "Нанесення тілесних ушкоджень посадовій особі", розповів начальник Кропивницького районного відділення поліції Юрій Хандис.

Затриманому чоловіку оголосили про підозру.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п'яти років або обмеження волі на такий самий термін. Мотиви даного злочину, а також чи пов'язані напади між собою, встановлює слідство", – сказав поліцейський.

Медіа

Прочитано 2219 разів
Останнє редагування Вівторок, 30 листопада 2021 20:18
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+