Як пройшли місцеві вибори на Кіровоградщині

Неділя, 25 жовтня 2020 19:58

На Кіровоградщині станом на 20:00 завершилась робота виборчих дільниць на місцевих виборах 2020. Цьогоріч явка виборців склала близько 29% . Такий показник є низьким. Про це повідомляє mandarin-news.

Так, під час виборчого процесу в обласному центрі та по області зафіксували такі порушення:

  • на двох дільничних виборчих комісіях виявили факт неправильного списку у бюлетенях кандидатів у депутати міськради Кропивницького, зокрема на  окрузі № 6 в бюлетенях вказали кандидатів у депутати міської ради Кропивницького з округу № 5. Обставини цієї події з’ясовують правоохоронці
  • у день тиші по місту залишились білборди політичних сил
  • на №350866 і №350867 дільницях понад 10 жителів  вказали, що їх виключили зі списку виборців.
  • на деяких дільницях фіксували пропуск виборців без паспорта.
  • на №350835 дільниці зафіксували підміну протоколів 
  • на деяких дільницях не виявили інформаційних плакатів з відомостями про кандидатів у депутати
  • Також  фіксували підвіз та підкуп виборців, зокрема на №350821 та №350906 дільницях.
  • На дільниці № 350862 вдень виносили  бюлетені. До того ж, напередодні на іншій дільниці керівник дільничної виборчої комісії виніс печатку.

У поліції області повідомили, що станом на 18:00 надійшло 78 повідомлень про події, пов’язані з виборчим процесом.

За одним із фактів інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-3 Кримінального кодексу України.

За 4 фактами порушень поліцейські склали протоколи за  ст. 212-23 КУпАП (Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування).

Зазначимо, що 88% дільниць не обладнані пандусами, що робить  їх недоступними для людей з інвалідністю. На цьому наголосила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області під час прямого включення.

Також вона  вказала, що на одній з дільниць в Олександрійському районі протягом дня виборів не було світла.

Окрім цього, у селі Високі Байраки Кропивницького району на виборчій дільниці перебувало дві голови. Вони заявляли, що саме вони є головами ДВК.

Під час виборів на Кіровоградщині порушували й  права журналістів, зокрема, представникам Суспільного заборонили зйомку на виборчій дільниці №350536 у селі Ставидла.

Загалом, день виборів минув з дотриманням протиепідемічних норм на дільницях. Виборці перебували в масках, а в приміщенням наявні антисептики.  При вході на дільниці виборцям проводили температурний скринінг.

У трьох членів дільниці №350885, що розташована на території Центральної міської лікарні обласного центру виявили коронавірусну хворобу. Приміщення обробили, а комісія продовжила працювати.

 

Прочитано 1808 разів
Останнє редагування Неділя, 25 жовтня 2020 20:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+