На Кіровоградщині виборець порвав бюлетень, а на іншій ДВК виламали двері

Неділя, 25 жовтня 2020 20:31

У Кропивницькому на дільниці № 350903, що знаходиться в дитячому садочку «Ластівка», виборець демонстраційно порвав бюлетені. А на дільниці №350811, що знаходиться в смт Власівка Олександрійського району, 4 із 6 членів ДВК, на момент відвідування дільниці спостерігачем ОПОРИ, закрилися в сусідній кімнаті. Двері виламав член ДВК. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ОПОРу.

У Кропивницькому виборець порвав бюлетень і висловився нецензурною лайкою. Порвану виборчу документацію забрала членка ДВК.

Як повідомив спостерігач ОПОРИ, на виборчій дільниці №350811 перебувало 2 члени комісії із 6. Всі інші були в сусідній кімнаті.

«На наше прохання показати ранковий протокол засідання і питання, де всі інші члени комісії. Члени ДВК зазначили, що вони в сусідній кімнаті. Згодом виявилося, що не можна відкрити двері. Один із членів комісії виламав двері. Члени дільничної виборчої комісії розповіли, що пили чай і наголосили, що попрацювали вранці, адже на цій дільниці голосують пацієнти пансіонату для ветеранів війни та праці. Згодом показали ранковий протокол засідання», – зазначив спостерігач ОПОРИ.

Згідно зі ст. 212-123 Кодексу про адміністративні правопорушення України пошкодження, приховування, знищення виборцем, учасником референдуму свого виборчого бюлетеня або бюлетеня для голосування на референдумі, або винесення його за межі приміщення для голосування - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У частині 4 статті 36 Виборчого кодексу України йдеться, що засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності на ньому більше половини її складу.

 

Медіа

Прочитано 754 разів
Останнє редагування Неділя, 25 жовтня 2020 20:41
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+