Кропивницький: "у деяких кандидатів забрали право перемогти на окрузі"

Неділя, 25 жовтня 2020 18:57

У Кропивницькому на двох дільничних виборчих комісіях виявили факт неправильного списку у бюлетенях кандидатів у депутати міськради Кропивницького. Зокрема, на дільниці № 350873 (селище Нове) виявили неточності 23 жовтня, а на дільниці №350825 (вулиця Варшавська, 2 МАУП) – в день голосування, 25 жовтня. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ОПОРу.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, вгорі на бюлетенях вірно вказано номер дільниці та округ. Однак на окрузі № 6 в бюлетенях вказали кандидатів у депутати міської ради Кропивницького з округу № 5. 

«Члени комісії дільниці № 350873 (селище Нове)  вчасно знайшли поліграфічний брак у п’ятницю, 23 жовтня, ми їх вилучили і надрукували нові бюлетені. А на дільниці №350825 знайшла сьогодні уже після початку голосування, тому ми прийняли постанову, не додруковували бюлетені. Згідно з абзацом 1 пункту 2  частини 29 статті  250 Виборчого кодексу України голоси по цих бюлетенях будуть враховуватися по єдиному списку. Тобто всі голоси врахуємо за єдиний списком», – повідомила голова Кропивницької міської ТВК Тетяна Буземська у коментарі ОПОРИ.

«Ймовірно у поліграфії кандидатів сплутали місцями із різних округів. Адже дільниця №350873 знаходиться на окрузі № 5, а дільниця №350825 на окрузі № 6. А саме кандидатів від цих округів сплутали», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

За словами Марини Осіпової (Радикальна Партія Олега Ляшка), врахування голосів виборців за партії, а не їхніх кандидатів,  є порушенням Конституції України, виборчого кодексу, а також права бути обраним та обирати.

«У певного кандидата забрали право перемогти в себе на окрузі», – констатує Марина Осіпова.

Фото: Укрінформ. 

Прочитано 181 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+