Скільки коштуватиме батькам харчування учнів шкіл Кропивницького з 1 вересня

Середа, 14 липня 2021 15:24

В обласному центрі планують встановити вартість харчування одного учня та вихованця в закладах освіти з 1 вересня 2021 року по 31 грудня 2021 року. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на проєкт рішення.

 

Від сплати за харчування планують звільнити такі категорії учнів:

  • Вихованці санаторного закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 65 «Лукомор'є» для дітей з малими та згасаючими формами туберкульозу.
  • Діти з інвалідністю, що виховуються в закладах дошкільної освіти, спеціальних закладах дошкільної освіти (групах), які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти. Діти-інваліди/інваліди І-ІІІ груп, які навчаються в професійно-технічних закладах освіти.
  • Учні спеціальних загальноосвітніх шкіл (класів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та вихованці дошкільних відділень цих закладів.
  • Вихованці закладів дошкільної освіти, учні закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних закладів освіти окремих категорій, а саме: діти - сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, діти із прийомних сімей, діти-вихованці будинків сімейного типу.
  • Вихованці закладів дошкільної освіти, учні 1- 4 класів закладів загальної середньої освіти, діти, які навчаються в закладах професійної освіти з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
  • Вихованці закладів дошкільної освіти, учні закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних закладів з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.

Планують зменшити розмір плати для батьків за харчування дітей у закладах дошкільної освіти на 50 % сім’ям, які мають трьох і більше дітей.

Дозволити керівникам закладів освіти за рахунок коштів спонсорів, батьків збільшувати вартість харчування однієї дитини за умови дотримання чинного законодавства.

Управлінню освіти Кропивницької міської ради забезпечити за необхідності умови для організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози.

Забезпечити в закладах загальної середньої освіти м. Кропивницького реалізацію готових страв та буфетної продукції за вартістю продуктового набору.

Дозволити управлінню освіти Кропивницької міської ради організувати харчування для утриманців комунального закладу «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому ради» на базі комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання І-ІІІ ступенів «Мрія» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» та в період канікул - на базі спеціального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 29 «Червона шапочка» до облаштування самостійного харчоблоку.

 

 

 

 

 

 

 

Прочитано 1232 разів
Останнє редагування Середа, 14 липня 2021 16:11
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+