Шахтарі Кіровоградщини протестуватимуть цілодобово

Понеділок, 21 грудня 2020 17:16

Акція протесту шахтарів на Кіровоградщині не припинятиметься на ніч – триватиме цілодобово. Про це повідомив очільник незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Протестувальники - трудові колективи уранодобувних шахт «СхідГЗК» говорять про готовність протестувати доти, доки центральна влада не почує їхні вимоги – не закриє 83 млн грн зарплатного боргу та не відновить роботу підприємства.

«Ганьба керманичам, які нездатні забезпечити роботу донедавна стабільно працюючих підприємств, які через непрофесійні дії та рішення залишають без роботи та зарплат тисячі українців», – написав Михайло Волинець.

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації мав розмову з Дмитром Бондарєвим із Інгульської шахти, представником незалежної профспілки гірників України. Він наразі перебуває на акції протесту під Федорівкою.

За словами Назаренка, з’явилась інформація, що про протест шахтарів розповідають у контексті підготовки провокацій.

«Так от, не дочекаєтеся! Картинки не буде!

Ми всі цивілізовані люди.

Дмитро запевнив мене, що шахтарі, як і анонсували, проводять мирну акцію», – зауважив Андрій Назаренко.

 

Голова Кіровоградської ОДА вказав, що зараз потрібно дочекатися, який вихід із ситуації глобально приймуть у Києві. Робота, переговори, консультації ведуться щодня. 

Нагадаємо, шахтарі оголосили безстрокову акцію протесту.  Сьогодні, 21 грудня, вони перекрили три траси загальнонаціонального значення.  Перше перекриття доріг вони проводили 16 грудня. Після цього їм перерахували кошти на виплати заробітних плат, але цього вистачило лише на погашення 20% заборгованостей по заробітній платі за листопад 2020. Не було прийнято і відповідних державницьких та урядових рішень щодо подолання кризи, яка склалася на комбінаті, як і не було врегульовано питання щодо цінової політики для підписання додаткової угоди на 2021 рік до довгострокової угоди між ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК «Енергоатом».

 

Прочитано 2700 разів
Останнє редагування Понеділок, 21 грудня 2020 21:44
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+