Гірники уранових шахт Кіровоградщини перекрили три траси

Понеділок, 21 грудня 2020 16:17

Сьогодні, 21 грудня, гірники Інгульської, Смолінської, Новокостянтинівської шахт ДП «СхідГЗК» проводять безстрокову акцію протесту шляхом перекриття трьох трас загальнонаціонального значення в Кіровоградській області. Про це йдеться на сторінці ДП «СхідГЗК».

Серед вимог протестувальників погашення заборгованості із заробітної плати, відновлення роботи підприємства з видобутку та переробки уранової руди, врегулювання на державному рівні всіх питань щодо стабільної та ритмічної роботи ДП «СхідГЗК» в майбутньому.

Це вже друга акція колективу комбінату такого масштабу. Перша попереджувальна акція відбулася  16 грудня, в ході якої гірники намагалися привернути увагу Президента, Верховної Ради, Уряду України, профільного міністерства до критичної ситуації, яка склалася на ДП «СхідГЗК», та вимагали якнайшвидше вирішити на державному рівні подальшу долю не тільки ДП «СхідГЗК», а і усієї урановидобувної галузі.

На жаль, за підсумками протесту підприємству було тільки перераховано кошти, яких вистачило на погашення  20% нарахованої заробітної плати за листопад  2020 року. Не було прийнято і відповідних державницьких та урядових рішень щодо подолання кризи, яка склалася на комбінаті, як і не було врегульовано питання щодо цінової політики для підписання додаткової угоди на 2021 рік до довгострокової угоди між ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК «Енергоатом».

Всі очікують рішень, які будуть прийняті під час сьогоднішньої  зустрічі на рівні Уряду країни за участю керівництва СхідГЗК та Енергоатому.

Фото зі сторінки ФБ Атомпрофспілки

Прочитано 737 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+