Отруєнням гостей на весіллі в Кропивницькому займатиметься поліція

Середа, 22 липня 2020 15:53

У Кропивницькому розслідують спалах гострої кишкової інфекції після святкування весілля. Матеріали епідрозслідування направили до ГУ Національної поліції в Кіровоградській області, порушено кримінальне провадження. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Держпродспоживслужбу Кіровоградщини.

Під час санітарно-епідеміологічноїперевірки в закладі встановили порушення вимог санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, протиепідемічних заходів. До того ж за результатами досліджень Кіровоградської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби в двох пробах готових страв (ковбаски з картоплею, салат) та одній пробі харчової продукції (шийка для запікання охолоджена) виявлено бактерії групи кишкової палички, вміст К.МАФАнМ перевищує допустимі нормативні значення, що свідчить про бактеріальне забруднення. Такі ж забруднення встановили і в частині змивів з обладнання та інвентарю (дошки для м’яса, риби, овочів, посуд тощо).

Згідно з дослідженнями ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр» у двох зразках готових страв (торт печінковий, рулет курячий з курагою), які залишилися після банкету, та в трьох працівників закладу (двох кухарів та офіціанта) виявили збудник сальмонельозу Salmonella Typhimurium.

У двох працівників кафе (кухаря та підсобного працівника) видявили також патогенний стафілокок.

Відповідно до проведених обстежень фахівці Держпродспоживслужби встановили, що збудниками інфекції стали готові страви (торт печінковий, рулет курячий з курагою), а основною причиною спалаху - порушення технологічних процесів, недотримання особистої гігієни працівниками та порушення протиепідемічних заходів (відсутність дезінфікуючих засобів для обробки приміщень та контактних поверхонь).

За результатами інспектування харчоблоку суб’єкту господарювання надали припис про усунення порушень у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів до 27.07.2020. Також складено три протоколи про адміністративне правопорушення у сферах санітарного законодавства, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та за порушення протиепідемічних заходів у період карантину. Також було винесене рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у кафе з 15.07.2020. Особи, що є носіями збудників інфекційних хвороб, відсторонені від роботи. Матеріали епідрозслідування направлено до ГУ Національної поліції в Кіровоградській області, порушено кримінальне провадження.

Нагадаємо, у Кропивницькому святкування весілля закінчилось лікарнею.  Усього постраждало 9 осіб (у тому числі двоє дітей віком до 17 років), з них 6 осіб було госпіталізовано. Попередні діагнози при госпіталізації - харчова токсикоінфекція (3 особи), гастроентероколіт (2 особи), функціональне порушення шлунку (1 особа), заключний діагноз – сальмонельоз, збудник Salmonella Typhimurium. Згодом стало відомо чому отруїлись гості на весіллі в Кропивницькому.  

 

Прочитано 438 разів
Останнє редагування Середа, 22 липня 2020 16:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+