У Кропивницькому святкування весілля закінчилось лікарнею

Середа, 15 липня 2020 15:24

В обласному центрі п’ятеро постраждалих, серед яких двоє дітей, госпіталізували  до лікарні з гострою кишковою інфекцією. Усі вони напередодні святкували весілля в одній із кав’ярень Кропивницького.  Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Під час обстеження в кав’ярні виявили порушення в сферах санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів, а також недотримання протиепідемічних заходів. Тривають лабораторні дослідження проб питної води, готових страв, харчових продуктів та змивів.

Зокрема, цехи утримуються в незадовільному санітарному стані, подача страв здійснюється в багаторазовому посуді за відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині, для миття посуду використовується побутовий засіб замість професійного миючого засобу для закладів громадського харчування тощо. До того ж встановлено, що в закладі на святкуванні дозволяється споживання їжі, приготованої в домашніх умовах (торт), що могло стати причиною виникнення захворювання серед гостей.

Всього на святкуванні весілля перебувало близько 30 осіб, що є порушенням протиепідемічних вимог, адже на період карантину під час проведення бенкетів дозволяється участь не більше 10 осіб.

За результатами інспектування кафе склали протокол про адміністративне правопорушення у сфері санітарного законодавства та протокол про порушення протиепідемічних заходів у період карантину, також готується припис та розглядається питання щодо тимчасового призупинення роботи закладу. Матеріали справи будуть передані до правоохоронних органів.

 

Прочитано 1023 разів
Останнє редагування Середа, 15 липня 2020 15:54
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+