Стало відомо чому отруїлись гості на весіллі в Кропивницькому

П'ятниця, 17 липня 2020 16:42

Збудником гострого харчового отруєння 6-х людей, які після святкування весілля в одній з кав’ярень Кропивницького опинились у лікарні, стала сальмонела. Такими є результати епідеміологічного розслідування. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кіровоградський обласний лабораторний центр.

Станом на 17 липня лабораторно підтверджено діагноз «Сальмонельоз» у 6-ти хворих, а також виділено аналогічний збудник у 3-х співробітників кафе, де проводився весільний банкет, – йдеться у повідомленні.

За результатами досліджень готових блюд, які залишились після святкування весілля, в 2-х зразках (рулет печінковий та рулет м’ясний з куркою і чорносливом)  виділено збудник Salmonella.

За попередніми висновками лабораторного центру, інфікування гостей відбулося харчовим шляхом безпосередньо в кафе, а обставинами, які сприяли виникненню спалаху є виявлені порушення санітарно-гігієнічного режиму, недотримання поточності технологічного процесу приготування страв та порушення періодичності проходження медичного огляду працівниками кафе.

Протиепідемічні заходи у вогнищах інфекції та лабораторні дослідження тривають.

Нагадаємо, у Кропинвицькому святкування весілля закінчилося лікарнею. 

Прочитано 593 разів
Останнє редагування П'ятниця, 17 липня 2020 17:56
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+