На хабарі викрили начальника Льотної академії НАУ в Кропивницькому

П'ятниця, 03 вересня 2021 11:57

Служба безпеки України викрила начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та посередника - начальника Льотного училища ЛА НАУ на хабарі у 20 тисяч доларів США. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на СБУ в області.

Посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови, начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес.

Оперативники спецслужби затримали посередника під час одержання всієї суми хабара при виїзді з Кропивницького, він планував втекти до Києва. Крім того, СБУ затримала також керівника Льотної академії, який на власному автомобілі їхав на зустріч із посередником.

Посадовців затримано в порядку ст. 208 КПК України, тривають невідкладні слідчі дії за місцями роботи та проживання зловмисників Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Ккримінального кодексу України, та обрано відповідний запобіжний захід.

Операція по затриманню проводилася спільно з СУ ГУ Національної поліції в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Це вже не перший випадок затримання Олександра Чумака на хабаорі. У квітні 2018 року Чумака, як заступника начальника Кіровоградської льотної академії "НАУ" разом з колегою, спіймали за вимагання та отримання коштів у 18000 гривень за надання дозволу на розміщення 2-х об'єктів "автокав'ярня" на території навчального закладу. Згодом він очолив Льотну академію НАУ. 

Фото: Телеграм-канал Кроп Leaks

 

Медіа

Прочитано 5214 разів
Останнє редагування П'ятниця, 03 вересня 2021 15:31
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Додати коментар


+