Кропивницький комбінат хлібопродуктів оштрафували через борги по зарплаті

Четвер, 30 липня 2020 12:37

На Державне підприємство «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2 Державного агентства резерву України» за порушення термінів виплати зарплати підприємство наклали штраф. З цієї причини підприємство штрафують не вперше. Про це повідомляє mandarin-newsз посланням на Управління держпраці в Кіровоградській області.

В ході відвідування виявили порушення вимог Кодексу законів про працю України, законів України «Про відпустки» та «Про оплату праці», які стосувались термінів виплати заробітної плати та відпускних. Станом на день відвідування існувала заборгованість із зарплати перед 71 працівником підприємства на суму більше ніж 1,5 мільйона гривень.

Внаслідок порушення відповідних строків на підприємстві існує заборгованість із виплати зарплати з 2019 року. Вибірковою перевіркою встановлено, що у 2020 році заробітна плата на час щорічних відпусток виплачується з порушеннями, а також оплата праці підприємством здійснюється не в першочерговому порядку, як того передбачає законодавство.

Матеріали інспекційного відвідування направлені до правоохоронних органів для надання юридичної оцінки щодо дій керівництва підприємства, в яких вбачаються ознаки кримінального правопорушення.

Контроль за вчасною виплатою заробітної плати працівникам є одним із пріоритетних завдань фахівців Управління Держпраці у Кіровоградській області.

На вимоги державних інспекторів з питань праці у першому півріччі поточного року 6 підприємств-боржників погасили заборгованість із виплати зарплати на суму 1433,6 тис.грн. перед 260 працівниками.

 

 

Прочитано 258 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+