Де у Кропивницькому можна скористатись "тисячею Зеленського" Рекомендовані

Понеділок, 27 грудня 2021 13:00

Із 19 грудня українці, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу, почали отримувати обіцяну одну тисячу гривень. З цією ініціативою, аби заохотити українців вакцинуватися, 15 листопада виступив президент Володимир Зеленський, а 2 грудня Верховна Рада виділила на виплати вакцинованим 8 млрд грн, повідомляє mandarin-news з посиланням на zaxid.net. Відтак mandarin-news вирішив дізнатись де жителі Кропивницького зможуть скористатись отриманою тисячею та як це зробити.

Книгарні

Кропивничани зможуть витратити 1000 грн. на придбання книг у книгарнях «Буки» та «Є», якщо ви маєте paypass в телефоні та можете здійснити оплату безконтактно. Натомість у книгарні «Буки» обіцяють допомогти з оплатою послуг,  якщо ваш пристрій не підтримує безконтактну оплату.

Театри

Скористатись тисячею можна й у театрах обласного центру, зокрема в театрі ім. Кропивницького та в ляльковому театрі. В театрі Кропивницького кажуть, що цією послугою активно користуються. Натоміть у ляльковому театрі квитки за рахунок тисячі придбали вже 6 осіб.

«Близько 10 людей не змогли сплатити за квитки з допомогою віртуальних грошей. Ми направляли відвідувачів до банків, аби вони замінили віртуальну картку на пластикову. Трапляється також, що у відвідувачів неактивована картка. На цей випадок у нас є інструкція щодо її активації», - наголосили в ляльковому театрі.

Придбати квитки на концерти за ці кошти можна й в обласній філармонії

Кінотеатри

Доступна до використання тисяча від Президента й у кінотеатрі «Портал». Ту теж є можливість переглянути фільми за віртульні кошти. Їх можна витратити лише на квиток, проте на снеки, попкорн та напої дія цих коштів не поширюється.

Спортзали

Що ж до спортивних залів Кропивницького, то тут теж активно впроваджують можливість придбати абонементи для тренувань. У деяких спортивних клубах Кропивницького розробили спеціальний акційний абонемент під цю програму.

Також в окремих спортивних клубах обласного центру тисячею можна розрахуватись не лише за тренування й абонементи, а придбати спортивне харчування та напої.

Нагадаємо, за програмою єПідтримка гроші є віртуальними і отримати за них можна певну послугу або товар, зокрема:

  • купити квитки в кіно і театр;
  • купити абонементи у спортзал;
  • купити квитки на поїзд чи літак у межах країни;
  • купити книжки.

Розповідаємо детально, як отримати тисячу гривень за вакцинацію.

• Оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Це безкоштовно як онлайн, так і у відділенні банку.

• Завантажте застосунок Дія або оновіть його до останньої версії в PlayMarket або AppStore.

• Переконайтеся, що у вас є "зелений" COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікати, отримані на порталі Дія чи паперовий сертифікат від сімейного лікаря, не підходять для отримання виплат.

• Зайдіть у розділ Послуги та знайдіть єПідтримку.

• Виберіть для виплати картку єПідтримка.

• Очікуйте зарахування коштів.

Якщо у вас немає смартфону, застосунку «Дія» або банківського застосунку

Людям похилого віку й тим, хто не має змоги встановити додаток, гроші видаватимуть у третьому кварталі 2022 року, орієнтовно в липні. Їм запропонують альтернативний варіант, однак його механізм в уряді поки що розробляють. Попередньо, банки видаватимуть реальні пластикові картки лише під цю послугу. Також можна буде відкрити віртуальний рахунок у самому банку.

Хоч механізм видачі грошей для тих, хто не має смартфона, ще не розроблений, Володимир Зеленський оголосив, що пенсіонери зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки. Це стосується людей старших 60 років.

Від виплат готівкою в уряді відмовились через ризик виведення їх з економіки та зростання інфляції.

Повний список послуг та компаній-партнерів, у яких можна буде скористатися тисячею за вакцинацію та відповіді на поширені питання, можна переглянути на сайті «Дії».

Фото: умовне, https://pik.in.ua/

 

Прочитано 2577 разів
Останнє редагування Понеділок, 27 грудня 2021 13:39
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+