Стало відомо, коли українців щеплюватимуть від COVID-19

П'ятниця, 29 січня 2021 16:41

Вакцинація від COVID-19 в Україні може початися 15 лютого – орієнтовно тоді в Україну привезуть перші вакцини. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю BBCNewsУкраїна, інформує mandarin-news з посиланням на «Українську правду».

"Можемо сказати, що в районі 15 лютого. Десь так. Можливо і пізніше. Багато процесів на етапі узгодження".

 

На запитання, чи є ймовірність, що в лютому вакцину не привезуть і все відкладеться, Ляшко відповів, що завадити можуть лише форс-мажорні обставини - "наприклад, не відпустять партію, партія потрапить у ДТП, літак не вилетить через негоду".

Зазначається, що Ляшко не відповів на запитання, якою саме вакциною почнуть щеплювати українців. За словами Ляшка, питання в тому, яка вакцина приїде першою - виділена в рамках ініціативи Covax, яка передається Україні безоплатно, чи та, яку Україна законтрактувала за бюджетні кошти.

Так, улистопаді 55% українців заявляли, що готові зробити щеплення від COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною, 40% – не готові.

У січні стало відомо, що 52% українців не готові вакцинуватись від COVID-19, навіть якщо щеплення будуть безкоштовними. Готові вакцинуватись 39%.

Нагадаємо, близько 7 тисяч жителів Кіровоградщини погодились вакцинуватись від COVID-19. Вони входять до числа осіб з груп ризику. Усіх охочих вакцинуватимуть пізніше.

Прочитано 1145 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+