Жителя Кіровоградщини засуджено за «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія»

Середа, 31 жовтня 2018 13:26

Прокуратурою Кіровоградської області до реальної міри покарання засуджено олександрійця, який закликав до насильницької зміни влади в країні – повідомляє mandarin-news із посиланням на прокуратуру Кіровоградської області.

Олександрійським міськрайонним судом оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 57-річного мешканця Олександрії за ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Зокрема, у березні 2017 року обвинувачений через мережу Інтернет «ВКонтакте» будучи адміністратором спільноти «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія» вчиняв розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та захоплення влади в країні.

В рамках досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вини обвинуваченого. Державний обвинувач орієнтував суд на призначення покарання у виді 5 років позбавлення волі. Суд, дослідивши зібрані у ході слідства докази, погодився з доводами обвинувачення та постановив обвинувальний вирок - чотири з половиною роки позбавлення волі.

Варто зазначити, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин та засуджений до умовного терміну покарання.

ФОТО з відкритих джерел

Прочитано 369 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+